clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
26 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1360

Баклажани в лимонно-медовій карамелі


Фото: автора

Можу сказати лише одне — смачніших баклажанчиків я ще не їла... Смак просто приголомшливий — в міру гострий, пряний, із приємним післясмаком лимона і меду.

Інгредієнти:
500 г баклажанів, 5 зубків часнику, олія для смаження, сіль, зелень петрушки.
Карамель: 3-4 ст. л. меду, 50 мл лимонного соку, 1 ч. л. меленого коріандру, 0,5 ч. л. гострого меленого червоного перцю.

Приготування:
Баклажан порізати повздовж скибочками завтовшки 0,5-0,7 см. Рясно посолити, залишити на годину.

Потім добре помити від солі, викласти на рушник, дати обсохнути. На олії обсмажити часник, нарізаний тонкими скибочками, до легкої рум'яності (його не викидати, просто видалити зі сковорідки).

У часниковій олії обсмажити до готовності баклажани з обох боків.


Приготувати карамель: мед змішати з лимонним соком. Довести до кипіння, дати покипіти на маленькому вогні 5 хвилин, потім додати у суміш смажений часник, коріандр і червоний пекучий перець.

Обсмажені баклажани змішати з карамеллю (складати в ємність і поливати кожен шар), прошаровуючи дрібно нарізаною зеленню.

Поставити в холодильник на декілька годин для просочення (чим довже закуска стоїть, тим смачнішою стає). 

закуски, пісні страви, овочеві страви, баклажани, карамель

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

ПІСНА ВИПІЧКА: Кавовий монастирський пиріг + рецепт пісної шоколадної глазурі
солодка випічка, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 3515
Смачний, швидкий, легкий і бюджетний пиріг — справжня знахідка для домашнього чаювання!
Вірменський салат із запечених овочів – класика східної кухні
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1064
Надзвичайно смачний, корисний, ароматний і соковитий!
ПОСТИМО СМАЧНО: Салат «Селянський» із картоплею та квашеною капустою
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2456
Про рецепт можна сказати просто — «смак дитинства на тарілці»!
Папарделле з кабачків або Кабачкова паста
овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1173
А-ля дачний варіант легкої овочевої страви, яка в спекотні дні стає справжньою знахідкою у меню.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: