ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо

Баклажани в лимонно-медовій карамелі

26 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3263

Фото: автора

Можу сказати лише одне — смачніших баклажанчиків я ще не їла... Смак просто приголомшливий — в міру гострий, пряний, із приємним післясмаком лимона і меду.

Інгредієнти:
500 г баклажанів, 5 зубків часнику, олія для смаження, сіль, зелень петрушки.
Карамель: 3-4 ст. л. меду, 50 мл лимонного соку, 1 ч. л. меленого коріандру, 0,5 ч. л. гострого меленого червоного перцю.

Приготування:
Баклажан порізати повздовж скибочками завтовшки 0,5-0,7 см. Рясно посолити, залишити на годину.

Потім добре помити від солі, викласти на рушник, дати обсохнути. На олії обсмажити часник, нарізаний тонкими скибочками, до легкої рум'яності (його не викидати, просто видалити зі сковорідки).

У часниковій олії обсмажити до готовності баклажани з обох боків.


Приготувати карамель: мед змішати з лимонним соком. Довести до кипіння, дати покипіти на маленькому вогні 5 хвилин, потім додати у суміш смажений часник, коріандр і червоний пекучий перець.

Обсмажені баклажани змішати з карамеллю (складати в ємність і поливати кожен шар), прошаровуючи дрібно нарізаною зеленню.

Поставити в холодильник на декілька годин для просочення (чим довже закуска стоїть, тим смачнішою стає). 

закуски, пісні страви, овочеві страви, баклажани, карамель

Коментарі:

  Так  Ні, дякую