ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
2 Грудня, 2020

Сливовий пиріг у сметанній заливці

28 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3737

Фото: автора

Цей рецепт за мотивами «Цвєтаївського» яблучного пирога. Виник у моїй голові спонтанно, але оселився у серці надовго.

Дуже часто печу яблучний цвєтаївський пиріг, оскільки його дуже люблять мої рідні. Але я прихильник різноманітності, тому постійно шукаю якісь нові смаки та враження.
Ніжна сметанна заливка, кисло-солодкі сливові шматочки — не пиріг, а фантастика! При цьому, зусиль — мінімум. Дуже рекомендую!

Інгредієнти:
Тісто: 1,5 склянки борошна, 0,5 склянки сметани, 150 г розм'якшеного вершкового масла, 0,5 ч. л соди, погашеної оцтом (я використовувала розпушувач), ванілін.
Крем: 1,5 склянки сметани (у мене 20%), 2 яйця, 1-1,5 склянки цукру (залежить від смаку слив), 3-4 ст. л. борошна, ванілін.
Начинка: 1 кг слив.

Приготування:
Борошно просіяти в миску, додати масло і все ретельно перетерти. Додати соду, ванілін та сметану. Замісити тісто, загорнути його в харчову плівку й прибрати в холодильник на годину, поки робитимете крем і начинку.


Для крему всі інгредієнти змішати та збити міксером або просто вінчиком.


Сливи відділити від кісточки й нарізати дуже тонко ножем тонкими смужками.
Форму діаметром 26 см (краще роз'ємну) встелити пергаментом, змастити маслом і руками викласти тісто, формуючи бортики.

На тісто рівномірно викласти сливу.

Залити її підготовленим кремом.

Випікати 50 хвилин при температурі 180ºС.

Окремим рядком: пиріг смачний у будь-якому вигляді, але, коли він із холодильника — це неймовірно смачно! 

солодка випічка, пиріг, сливи, осінь, сметана, цвєтаївський пиріг

Коментарі:

  Так  Ні, дякую