clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

6 Вересня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1859

Сагудай зі скумбрії


Фото: автора

Сагудай – це популярна закуска зі свіжої риби, поширена на Півдні.

Робиться з риби «благородної крові»: нельми, омура, кети, сьомги... Я ж спробувала зробити зі звичайної скумбрії. Вийшло просто чудово! А пробувати можна вже через 4 години. Баланс «сіль-спеції-цукор» - ідеальний. Крім того, таке засолювання дуже просте, швидке і не затратне.

Інгредієнти:
На 2 скумбрії (у мене жирненькі, близько 500 г кожна): 3 цибулини, 2 ст. л. солі, 2 ст. л. цукру, 1/2 олії, 1/2 склянки 9% оцту (у мене яблучний), склянка кип’яченої води, зелень кропу, перець чорний мелений, лавровий листок, коріандр, духм’яний перець, гвоздика.

Приготування:
У свіжої скумбрії відрізати голову і хвіст випатрати, помити, нарізати шматочками.

Змішати оцет, олію, воду (кип'ячену, охолоджену). На дно посудини викладати шар риби, посипавши сіллю, перцем, цукром. Зверху шар цибулі (нарізати півкільцями).

Потім кріп. Посуд заповнити шарами. Додати лавровий листок, запашний перець, гвоздику.

Залити заливкою, поставити в холодильник.

Годинки через 4 можна насолоджуватися смачною рибкою!


 

риба та морепродукти, закуски, пісні страви, скумбрія, домашній оселедець

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

ПІСНА ВИПІЧКА: Дуже смачна шоколадна коврижка
солодка випічка, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 3710
Готується не лише без яєць та вершкового масла, але й практично без олії!
ПОСТИМО СМАЧНО: Салат «Селянський» із картоплею та квашеною капустою
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2140
Про рецепт можна сказати просто — «смак дитинства на тарілці»!
ПІСНА ВИПІЧКА: Шоколадно-кавові кекси із вишнями
солодка випічка, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1148
Смачні, апетитні, дивовижні! Всі три поєднання – мої улюблені!
Показати ще
Коментарів - 0: