clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

7 Вересня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 2154

Варення «Слива в шоколаді»


Фото: автора

Цей рецепт для «шоколадоголіків». Він подобається навіть тим, хто варення взагалі ніколи не їсть.

Для солодкоїжок пропоную рецепт варення зі слив у шоколаді. Минулого року куштувала його у сусідки і навіть не зрозуміла із яких саме плодів воно приготовлене. Шоколадна нотка підкорює з першої ложечки, а густа текстура дозволяє намащувати варенячко на булочку, пекти з ним рогалики або прошаровувати бісквіт. Чесно скажу, перші мої баночки «не дожили» до зими. Домочадці позмітали все з такою швидкістю, що довелося варити варення повторно. Тому є сенс готувати декілька порцій.

Інгредієнти:
2 кг сливи (угорка), 1 кг цукру (якщо слива кисла, то можна й 1,5 кг), 40 г якісного какао (це важливо! від цього інгредієнту залежатиме смак кінцевого продукту), пачка ваніліну.

Приготування:
Стиглі щільні сливи розрізати на половинки, видалити кісточки, засипати цукром, обережно перемішати й залишити на добу, щоб слива пустила сік.
Через добу додати какао і ванільний цукор, перемішати. Варити на маленькому вогні 40-60 хвилин (час варіння залежить від стиглості плодів: чим достигліша слива, тим швидше вона вариться). Приблизно в середині приготування скуштувати варення на цукор і якщо потрібно підсолодити ще трохи. Готове варення в гарячому вигляді розлити в стерилізовані підігріті банки й закатати (можна навіть кришками, які загвинчуються — варення чудово простоїть у кладовці у квартирі). Спочатку слива в шоколаді буде плавати у рідкуватому сиропі, але він загусне в процесі охолодження.

Окремим рядком: у деяких джерелах в Інтернеті є варіант цього варення, де замість какао використовується чорний шоколад. Особисто я його не випробувала, але рецепт наведу. Можливо комусь і припаде до душі.
Інгредієнти: 1 кг почищеної від кісточок сливи, 100 г гіркого шоколаду 75%, 750 г цукру. Процес приготування такий самий, як і у вищезгаданому рецепті.


 

домашні заготовки, слива в шоколаді, варення

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Маринований виноград – чудова пряна закуска, яка готується на «раз, два, три»
закуски, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 863
Можна пробувати на наступний день, а краще дня через 2-3.
НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Маринована закуска із заморожених лісових грибів
закуски, гриби, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 973
Швидкий і експрес-метод для святкового столу.
Баклажани в томатному соусі по-вірменськи +варіант заготовки цієї закуски на зиму
закуски, овочеві страви, домашні заготовки, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 7037
Холодна страва, яка посіла почесне перше місце у моєму рейтингу рецептів із баклажанів.
Пряний домашній кетчуп на зиму
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1059
Трохи гостренький, трохи солоденький і, звісно ж, ароматний, завдяки вдалому підбору спецій.
Показати ще
Коментарів - 0: