clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

10 Вересня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1630

Салат «Капрезе» з маслинами та міні-моцарелою


Фото: автора

Це всесвітньовідомий італійський салат. Дуже легкий й смачний.

«Капрезе» прийнято вважати «антипасто». Мається на увазі, що він не проти пасти, а подається перед пастою — тобто, як закуска. На честь греко-італійської дружби народів у «Капрезе» можна додати маслини. Крім того, в цьому салатику я використала цілі крихітні кульки моцарели, помідори та міні-базилік. Такий “мініатюрний” варіант додає подачі особливого шарму.


Інгредієнти:
150 г міні-моцарели, 100 г маслин, 5-6 червоних маленьких помідор (можна чері), 3-4 гілочки зеленого базиліку, 3 ст. л. оливкової олії, сіль, чорний мелений перець, 1 ст. л. бальзамічного оцту, 1 ч. л. цукру, орегано.


Приготування:
Незважаючи на простоту приготування, є певні тонкощі приготування «Капрезе». Помідори нарізати гострим ножем четвертинками. Маленькі кульки моцарели вийняти з розсолу, можна розрізати навпіл, а можна використовувати їх цілими. Вам знадобиться велика тарілка, краще біла — так «Капрезе» буде краще виглядати. Обережно викласти шматочки помідорів, чергуючи їх з маслинами. Зверху – кульки моцарели. Щедро посипати все орегано (варто трохи розтерти суху траву пальцями, щоб не було великих шматочків, або ж скористатися млинком для спецій). Розкласти базилік (кількість листя – за смаком).
Останній штрих: безпосередньо перед подачею до столу полити салат заправкою із оливкової олії, бальзамічного оцту, солі, перцю та цукру (соус вінегрет). Не треба ставити «Капрезе» в холодильник, щоб настоявся. Це ні до чого. Відразу ж несіть до столу й насолоджуйтеся смаком. До «Капрезе» прийнято подавати свіжий хліб (брускету).


 

салати, закуски, салати без майонезу, капрезе, моцарела, середземноморська кухня, італійська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Оселедець по-кашубськи під вишуканим пряним соусом-маринадом
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2511
Рецептів цієї смачної популярної в народі закуски багато не буває, адже без неї не обходиться жодне застілля.
РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Салат «Тель-Авів» із ананасами у корзинках
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА 1193
Традиційний сирково-яєчний салатик, але без часнику.
Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1512
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
Оселедець у чайно-гірчичному соусі
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2528
Звісно, жирненький свіжий оселедчик смачний і сам по собі, але спробуйте замаринувати його в такий спосіб і він вмить зникне зі столу!
Показати ще
Коментарів - 0: