clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
10 Вересня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1768

Салат «Капрезе» з маслинами та міні-моцарелою


Фото: автора

Це всесвітньовідомий італійський салат. Дуже легкий й смачний.

«Капрезе» прийнято вважати «антипасто». Мається на увазі, що він не проти пасти, а подається перед пастою — тобто, як закуска. На честь греко-італійської дружби народів у «Капрезе» можна додати маслини. Крім того, в цьому салатику я використала цілі крихітні кульки моцарели, помідори та міні-базилік. Такий “мініатюрний” варіант додає подачі особливого шарму.


Інгредієнти:
150 г міні-моцарели, 100 г маслин, 5-6 червоних маленьких помідор (можна чері), 3-4 гілочки зеленого базиліку, 3 ст. л. оливкової олії, сіль, чорний мелений перець, 1 ст. л. бальзамічного оцту, 1 ч. л. цукру, орегано.


Приготування:
Незважаючи на простоту приготування, є певні тонкощі приготування «Капрезе». Помідори нарізати гострим ножем четвертинками. Маленькі кульки моцарели вийняти з розсолу, можна розрізати навпіл, а можна використовувати їх цілими. Вам знадобиться велика тарілка, краще біла — так «Капрезе» буде краще виглядати. Обережно викласти шматочки помідорів, чергуючи їх з маслинами. Зверху – кульки моцарели. Щедро посипати все орегано (варто трохи розтерти суху траву пальцями, щоб не було великих шматочків, або ж скористатися млинком для спецій). Розкласти базилік (кількість листя – за смаком).
Останній штрих: безпосередньо перед подачею до столу полити салат заправкою із оливкової олії, бальзамічного оцту, солі, перцю та цукру (соус вінегрет). Не треба ставити «Капрезе» в холодильник, щоб настоявся. Це ні до чого. Відразу ж несіть до столу й насолоджуйтеся смаком. До «Капрезе» прийнято подавати свіжий хліб (брускету).


 

салати, закуски, салати без майонезу, капрезе, моцарела, середземноморська кухня, італійська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Ідеальний маринад для білих грибів
закуски, закуски, гриби, домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 3181
Популярнішої та смачнішої закусочки на святковому столі вам не знайти!
Куряча запіканка-хлібець «Три кольори»
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 952
Ніжна запіканочка з трьома смаками – ситна й не калорійна.
Свинячі вушка по-корейськи
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 1299
Я випробувала безліч варіантів цієї страви (дуже ми її любимо!). Проте цей, перевірений та доповнений мною рецепти, подобається найбільше.
«П’яна» слива в коньяку на зиму
закуски, домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 2526
Таку закуску подають до м’яса та як доповнення до тарілочки з різносолами на святковий стіл. Хоча мариновані сливи виходять такими смачними, що їх можна їсти й просто так, баночки рідко «доживають» до зими.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: