ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Салат «Капрезе» з маслинами та міні-моцарелою

10 Вересня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 8774

Фото: автора

Це всесвітньовідомий італійський салат. Дуже легкий й смачний.

«Капрезе» прийнято вважати «антипасто». Мається на увазі, що він не проти пасти, а подається перед пастою — тобто, як закуска. На честь греко-італійської дружби народів у «Капрезе» можна додати маслини. Крім того, в цьому салатику я використала цілі крихітні кульки моцарели, помідори та міні-базилік. Такий “мініатюрний” варіант додає подачі особливого шарму.


Інгредієнти:
150 г міні-моцарели, 100 г маслин, 5-6 червоних маленьких помідор (можна чері), 3-4 гілочки зеленого базиліку, 3 ст. л. оливкової олії, сіль, чорний мелений перець, 1 ст. л. бальзамічного оцту, 1 ч. л. цукру, орегано.


Приготування:
Незважаючи на простоту приготування, є певні тонкощі приготування «Капрезе». Помідори нарізати гострим ножем четвертинками. Маленькі кульки моцарели вийняти з розсолу, можна розрізати навпіл, а можна використовувати їх цілими. Вам знадобиться велика тарілка, краще біла — так «Капрезе» буде краще виглядати. Обережно викласти шматочки помідорів, чергуючи їх з маслинами. Зверху – кульки моцарели. Щедро посипати все орегано (варто трохи розтерти суху траву пальцями, щоб не було великих шматочків, або ж скористатися млинком для спецій). Розкласти базилік (кількість листя – за смаком).
Останній штрих: безпосередньо перед подачею до столу полити салат заправкою із оливкової олії, бальзамічного оцту, солі, перцю та цукру (соус вінегрет). Не треба ставити «Капрезе» в холодильник, щоб настоявся. Це ні до чого. Відразу ж несіть до столу й насолоджуйтеся смаком. До «Капрезе» прийнято подавати свіжий хліб (брускету).


 

салати, закуски, салати без майонезу, капрезе, моцарела, середземноморська кухня, італійська кухня

Коментарі:

  Так  Ні, дякую