clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

11 Вересня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1724

Курка з карамелізованими медовими яблуками


Фото: автора

Побачивши цей рецепт — не сумнівалася жодної хвилини. Дуже вже ми полюбляємо куряче м’ясо в ансамблі із солодкуватими фруктами-ягодами.

Що для мене стало справжньою несподіванкою — це нотка кориці. Повірте, така курочка приємно вас здивує і полюбиться з першого шматочка. Чоловік навіть їв її у холодному вигляді.

Інгредієнти:
1 кг курки (можна використовувати будь-яку частину тушки — стегенця, крила, грудку), 1 ч. л. меленої кориці, 1 ч. л. солі, 1 ч. л. куркуми, дрібка білого перцю, дрібка карі та мускатного горіху, 50 мл оливкової олії, 2 цибулини, 3-4 зубки часнику, 200 мл курячого бульйону, 4 яблука, 30 г вершкового масла, 3 ст. л. меду.

Приготування:
Курку помити й нарізати порційними шматками. Змішати сіль, перець та спеції. Обкачати всі шматочки м'яса в отриманій суміші й відставте убік маринуватися.


Нарізати цибулю кільцями, часник — дрібними шматочками.
У сковорідці обсмажити шматочки курки на оливковій олії на сильному вогні до золотавої скоринки. Перекласти їх у чавунний казанок із товстими стінками.

На жирі, в якому готувалася курка, обсмажити цибулю та часник. Викласти засмажку в казанок.

Залити бульйоном та тушкувати на маленькому вогні протягом 10-15 хвилин.
Тим часом карамелізувати яблука: почистити від серцевини (за бажанням можна зняти шкірку), нарізати часточками. В сковорідці на повільному вогні розтопити вершкове масло. Додати мед. Викласти яблука й зробити великий вогонь. Добре перемішати їх із маслом і медом. Готувати доти, поки вони не стануть красивого світло-карамельного кольору.


Готові яблука перекласти до курки. Потушкувати на повільному вогні під кришкою ще 10 хвилин.

Окремим рядком: до цієї страви якнайкраще пасує пряний соус із малини або брусниці. Яблука ж найкраще взяти кисло-солодкі, вони чудово підходять для карамелізації. Як гарнір із медовими фруктами буде чудово поєднуватися проста картопля пюре, рис, кус-кус або булгур. 

м`ясо та субпродукти, курка, яблука, мед

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Псевдо-шашлик у духовці – смакота без мангалу та диму
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 779
Нітрохи не гірший за свого «побратима», підсмаженого на багатті.
Фірмовий шашлик від мангальника ресторану «Хутір» Дмитра Савчука
м`ясо та субпродукти, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА 1500
М’ясо завдяки сухому маринаду завжди виходить м’яким, соковитим та ніжним.
Шашлик із «родзинкою» за рецептом мого батька
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1412
Саме в такий спосіб смажать м’яско відомі м’ясоїди та шашликолюби.
Молода капуста, тушкована з грибами, м'ясом та сиром «Янтар»
м`ясо та субпродукти, гриби, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 93
Чи любите ви капусту так, як люблю її я? Якщо так, то ви потрапили за правильною адресою! Якщо ж ні, то я на сто відсотків гарантую, що ви раз і назавжди зміните про неї свою думку!
Показати ще
Коментарів - 0: