clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
11 Вересня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1896

Курка з карамелізованими медовими яблуками


Фото: автора

Побачивши цей рецепт — не сумнівалася жодної хвилини. Дуже вже ми полюбляємо куряче м’ясо в ансамблі із солодкуватими фруктами-ягодами.

Що для мене стало справжньою несподіванкою — це нотка кориці. Повірте, така курочка приємно вас здивує і полюбиться з першого шматочка. Чоловік навіть їв її у холодному вигляді.

Інгредієнти:
1 кг курки (можна використовувати будь-яку частину тушки — стегенця, крила, грудку), 1 ч. л. меленої кориці, 1 ч. л. солі, 1 ч. л. куркуми, дрібка білого перцю, дрібка карі та мускатного горіху, 50 мл оливкової олії, 2 цибулини, 3-4 зубки часнику, 200 мл курячого бульйону, 4 яблука, 30 г вершкового масла, 3 ст. л. меду.

Приготування:
Курку помити й нарізати порційними шматками. Змішати сіль, перець та спеції. Обкачати всі шматочки м'яса в отриманій суміші й відставте убік маринуватися.


Нарізати цибулю кільцями, часник — дрібними шматочками.
У сковорідці обсмажити шматочки курки на оливковій олії на сильному вогні до золотавої скоринки. Перекласти їх у чавунний казанок із товстими стінками.

На жирі, в якому готувалася курка, обсмажити цибулю та часник. Викласти засмажку в казанок.

Залити бульйоном та тушкувати на маленькому вогні протягом 10-15 хвилин.
Тим часом карамелізувати яблука: почистити від серцевини (за бажанням можна зняти шкірку), нарізати часточками. В сковорідці на повільному вогні розтопити вершкове масло. Додати мед. Викласти яблука й зробити великий вогонь. Добре перемішати їх із маслом і медом. Готувати доти, поки вони не стануть красивого світло-карамельного кольору.


Готові яблука перекласти до курки. Потушкувати на повільному вогні під кришкою ще 10 хвилин.

Окремим рядком: до цієї страви якнайкраще пасує пряний соус із малини або брусниці. Яблука ж найкраще взяти кисло-солодкі, вони чудово підходять для карамелізації. Як гарнір із медовими фруктами буде чудово поєднуватися проста картопля пюре, рис, кус-кус або булгур. 

м`ясо та субпродукти, курка, яблука, мед

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Куряча печінка по-італійськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 965
Дуже смачна, легка й швидка в приготуванні а-ля запіканка, рецептом якої зі мною поділився один знайомий шеф-кухар італійського ресторанчика.
Перець половинками, фарширований та запечений в духовці
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1041
Перець стає ніжним та м’яким, а фарш – дуже соковитим.
Люля-кебаб на мангалі – смачна альтернатива шашлику
м`ясо та субпродукти, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 1013
Соковиті, ароматні, пікантні а-ля котлетки-ковбаски, дуже популярні на Кавказі, в Середній Азії та Туреччині.
Свинина зі сливами – приголомшливе смакове поєднання
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 982
Чудовий соус ідеально доповнює м’ясо!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: