Гаряча тема:
- Війна
Маленький секрет цієї першої страви полягає в тому, що крем-суп на наступний день стає ще смачнішим і ароматнішим.
Інгредієнти:
500 г гарбуза, 300 г картоплі, цибулина, 2-3 зубки часнику, половинка середнього кореня селери, велика морквина, 1 ч. л. натертого на тертці кореня імбиру, 100 мл вершків (10-15%), 200 мл молока, 500 мл курячого бульйону,
1 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. вершкового масла, чорний мелений перець, мускатний горіх, сіль за смаком, дрібка цукру, чищене й прідсмажене гарбузове насіння.
Приготування:
Гарбуз почисти від шкірки, волокон, насіння і нарізати невеликими шматочками. Селеру та моркву почистити та нарізати дрібними кубиками. Картоплю також порізати невеликими кубиками й поставити варитися у невеликій кількості води. Її слід добре розварити, потім воду злити в окремий посуд, а картоплю ретельно розім'яти.
Цибулю та часник подрібнити. У сотейнику чи сковорідці розтопити масло, додати оілю та спасерувати цибулю, тертий імбир й часник протягом 5 хвилин. Додати гарбуз, селеру та моркву, перемішати й тушкувати до м'якості овочів.
Потім залити все курячим бульйоном (можна овочевим або водою) так, щоб він покривав овочі. Посолити, поперчити, додати мускатний горіх і варити на повільному вогні до розварюівання (приблизно 20 хвилин). Рідину зі сковорідки злити й пюрірувати суп блендером до однорідного стану.
З'єднати гарбузово-селерове пюре із картопляним, влити бульйон, у якому тушкувалися овочі. Потім додати гарячі молоко й вершки у суп (у мене суп був все ще загустим, тому я розбавила його водою, у якій варилася картопля).
Все ретельно перемішати, довести до кипіння і поварити на повільному вогні ще 5 хвилин.
Подавати гарбузовий крем-суп можна з йогуртом чи сметаною, прикрасивши зеленню та притрусивши гарбузовим насінням.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: