clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

12 Вересня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 2647

Гарбузовий крем-суп із селерою та імбиром


Фото: автора

Ніжний, солодкуватий, густий і апетитний... Тарілочка такого ситного та поживного крем-супчика на обід зігріє в холодний день, додасть енергії та здоров'я вам і вашим рідним.

Маленький секрет цієї першої страви полягає в тому, що крем-суп на наступний день стає ще смачнішим і ароматнішим.

Інгредієнти:
500 г гарбуза, 300 г картоплі, цибулина, 2-3 зубки часнику, половинка середнього кореня селери, велика морквина, 1 ч. л. натертого на тертці кореня імбиру, 100 мл вершків (10-15%), 200 мл молока, 500 мл курячого бульйону,
1 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. вершкового масла, чорний мелений перець, мускатний горіх, сіль за смаком, дрібка цукру, чищене й прідсмажене гарбузове насіння.

Приготування:
Гарбуз почисти від шкірки, волокон, насіння і нарізати невеликими шматочками. Селеру та моркву почистити та нарізати дрібними кубиками. Картоплю також порізати невеликими кубиками й поставити варитися у невеликій кількості води. Її слід добре розварити, потім воду злити в окремий посуд, а картоплю ретельно розім'яти.
Цибулю та часник подрібнити. У сотейнику чи сковорідці розтопити масло, додати оілю та спасерувати цибулю, тертий імбир й часник протягом 5 хвилин. Додати гарбуз, селеру та моркву, перемішати й тушкувати до м'якості овочів.

Потім залити все курячим бульйоном (можна овочевим або водою) так, щоб він покривав овочі. Посолити, поперчити, додати мускатний горіх і варити на повільному вогні до розварюівання (приблизно 20 хвилин). Рідину зі сковорідки злити й пюрірувати суп блендером до однорідного стану.

З'єднати гарбузово-селерове пюре із картопляним, влити бульйон, у якому тушкувалися овочі. Потім додати гарячі молоко й вершки у суп (у мене суп був все ще загустим, тому я розбавила його водою, у якій варилася картопля).

Все ретельно перемішати, довести до кипіння і поварити на повільному вогні ще 5 хвилин.
Подавати гарбузовий крем-суп можна з йогуртом чи сметаною, прикрасивши зеленню та притрусивши гарбузовим насінням. 

перші страви, крем-суп, гарбуз, селера, імбир

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Солянка збірна м’ясна: рятуємо продукти після свят
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 1230
У приготуванні цієї першої страви слід дотримуватися трьох головних правил – вона має бути наваристою, гостренькою, солоненькою та кисленькою.
Суп на реберцях із сирними галушками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 3305
Хто сказав, що суп — це одноманітність та буденність? Якщо трішки пофантазувати, то можна зі звичайної першої страви зробити а-ля ресторанну!
Грибна юшка – національна родзинка Карпат
перші страви, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 1293
Завдяки різноманітності карпатської кухні, ароматний і насичений суп з білих грибів може готуватися по-різному навіть в одному й тому ж селищі.
Суп із зеленого горошку з копчениною та часниковими грінками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 719
Пряна та ароматна перша страва. Особливо вона смакуватиме, якщо готувати її на реберцях.
Показати ще
Коментарів - 0: