Гаряча тема:
- Війна
Якщо подавати цю страву, доповнюючи її різними ласощами, до прикладу, варенням, шоколадом, згущеним молоком, сметаною або фруктами, вона ніколи не набридне. Бананові оладки на кефірі виходять пишними, ніжними, з легкою повітряною структурою.
Інгредієнти:
3 банана, 200 мл кефіру, 2 яйця, склянка борошна (можливо знадобиться і більше), 4-5 ст. л. цукру, сіль за смаком, 0,5 ч. л. соди, ванілін, родзинки.
Приготування:
Банани за допомогою виделки необхідно розім'яти в кашку.
В мисці з'єднати яйця, ванілін і цукор, ретельно збити вінчиком. Влити кефір (підійде і скисле молоко, головне, щоб воно було не гірким. Годиться навіть молочна сироватка — але на кисляку або кефірі смачніше), додати розім’яті банани та жменю родзинок.
Висипати в тісто соду й ретельно перемішати (кисломолочний продукт чудово гасить соду без оцту, головне, добре перемішати: чим більше бульбашок у тісті — тим пишнішими будуть оладки!). Трохи посолити й просіяти в миску борошно (спочатку візьміть склянку, перемішайте, а потім, якщо потрібно, додайте ще. За консистенцією тісто має бути як густа жирна домашня сметана).
Смажити оладки на середньому вогні до зарум’янювання з обох боків.
Готові оладки викладати на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир. Подавати, прикрасивши шматочками бананів (я ще полила згущеним молоком).
Окремим рядком: вся принадність цього рецепту в тому, що найсмачнішими оладки виходять із перестиглих бананів. Таким чином, маємо чудовий спосіб утилізації продуктів.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: