clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
18 Вересня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1062

Курячий салат із грушею, фініками та фетою


Фото: автора

Ще один варіант у мою скарбничку «безмайонезних» салатиків. Поєднання складових нетрадиційне, але дуже цікаве.

Знайшла цей рецептик й одразу зацікавилася — дуже вже поєднання продуктів чудове. Приготувала й закохалася! Думаю, що його і на святковий стіл поставити не соромно. Це дуже смачно і дуже просто. Рекомендую!

Інгредієнти:
200 г сиру фета (можна і бринзу, але з фетою салат ніжніший), 100 г фініків, велика груша, пучок зеленого салату, 300 г вареного курячого філе, базилік.
Для заправки: 2 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. білого винного оцту, 1 ч. л. меду (краще гречаного — він ароматніший), 2 зубки часнику, мелений перець, сіль.

Приготування:
З фініків видалити кісточки й нарізати їх довгенькими смужками. Грушу почистити від шкірки, видалити сердцевинку з насінням і нарізати крупними, але тонкими скибочками.
На тарілки розкласти салат, краще його порвати руками.


Зверху викласти шматочки вареної курки.


Потім — кубики фети.


Розкласти на салат фініки та грушу.
Приготувати заправку: змішати олію, винний оцет, мед. Вичавити часник через прес. Поперчити. Солити обережно, оскільки сир фета досить солоний.
Полити заправкою салат, прикрасити листочками базиліку.

Перед подачею всі інгредієнти перемішати. 

салати, салати без майонезу, груша, фета, курка, фініки, без майонезу

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат «Дамський» із полуницею, руколою та м’яким сиром+полуничний соус
салати
Світлана ЯСЬКОВА 714
Страва дуже проста, але вона має напрочуд свіжий, цікавий й вишуканий смак. А полуничний соус – це взагалі окрема історія й моя остання знахідка!
Салат "Дует томатів та насіння"
салати
Світлана ЯСЬКОВА 885
Легкий, свіжий, пікантний та хрусткий салатик з невеликою кислинкою.
Баклажановий салат із бринзою, помідорами та горіхами кеш’ю
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1046
«Синенькі» в компанії з цими складовими смакують просто ідеально!
Салат із «плющеними» томатами чері, базиліком та м’ятою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 687
Ця страва для тих, хто шукає прості, швидкі й доступні рецепти, але з «родзинкою».
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: