clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

19 Вересня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1161

Стир-фрай із курячих сердечок


Фото: автора

Це не якась конкретна страва, а дуже популярна по всій Азії технологія приготування їжі.

В такий спосіб можна приготувати практично все що завгодно, і обов'язково вийде яскраво, смачно й корисно. Зазвичай, стир-фрай готують у сковорідці вок. Смажать нарізані шматочками м'ясо, морепродукти, овочі та навіть локшину. Якщо ж спеціальної сковорідки у вас не має, згодиться будь-яка глибока з похилими стінками. Але готувати у ній потрібно на великому вогні й при постійному помішуванні.

Інгредієнти:
700-800 г курячих сердечок, 2 болгарських перці, велика цибулина, морквина, кунжут — для посипання.
Соус: 4 ст. л. соєвого соусу, 4 ст. л. цукру, 1 ч. л. крохмалю (будь-якого, у мене кукурудзяний), 2 ст. л. білого винного оцту, 1/3 ч. л. меленого червоного перцю,
2 зубки часнику, імбир (свіжий) — невеликий шматочок.

Приготування:
Сердечка почистити від жиру і судин, нарізати на 4 частини повздовж.


Цибулю, моркву і болгарський перець (краще, якщо він буде різних кольорів) нарізати соломкою.


Часник і імбир подрібнити.
Приготувати соус: змішати в глибокій тарілці соєвий соус, цукор, крохмаль і гострий мелений перець.
У сковородці розігріти декілька ложок рослинної олії і на великому вогні обсмажити сердечка. Коли вони зарум’яняться, викласти до них цибулю, моркву та болгарський перець. Смажити на великому вогні, постійно помішуючи до м'якого, але трішки хрусткого стану. Додати часник із імбиром.

Готувати ще хвилину. Потім влити соус і тушкувати все разом, помішуючи, декілька хвилин. Готовий стир-фрай притрусити злегка підсмаженим кунжутом.

Окремим рядком: сердечка виходять кисло-солодкими на смак з пікантною ноткою імбиру. Подавати добре з рисом, але страва чудово смакує і як самостійна. 

м`ясо та субпродукти, курячі сердечки, стир-фрай, страви азійської кухні

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Milanesa a la Suiza – відбивна по-аргентинськи під сиром із соусом «Бешамель»
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 306
Рецептом та особливостями приготування зі мною поділилася одна знайома з кулінарного форуму, яка якийсь час жила в Кордові. За її словами міланеса – це справжній місцевий кулінарний культ!
Молода капуста, тушкована з грибами, м'ясом та сиром «Янтар»
м`ясо та субпродукти, гриби, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 632
Чи любите ви капусту так, як люблю її я? Якщо так, то ви потрапили за правильною адресою! Якщо ж ні, то я на сто відсотків гарантую, що ви раз і назавжди зміните про неї свою думку!
Псевдо-шашлик у духовці – смакота без мангалу та диму
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 794
Нітрохи не гірший за свого «побратима», підсмаженого на багатті.
Фірмовий шашлик від мангальника ресторану «Хутір» Дмитра Савчука
м`ясо та субпродукти, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА 1517
М’ясо завдяки сухому маринаду завжди виходить м’яким, соковитим та ніжним.
Показати ще
Коментарів - 0: