clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

20 Вересня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1766

Пухкі пончики на кефірі


Фото: автора

Готуються дуже швидко та просто, і, головне, зі звичайних продуктів.

Пончики прийшли до нас із Польщі, і відбулося це порівняно недавно – адже до середини XIX століття в Україні фритюр був практично невідомий. А взагалі у кожної країни – свої пончики. Я дуже люблю берлінери (німецькі пончики з повидлом або абрикосовим джемом) та американські донатси (красиві пончики з діркою посередині із кольоровою глазур'ю та всілякими прикрасами). Існують також іспанські чуррос із заварного тіста та нереально солодкі турецькі лакма, які після приготування занурюють у лимонний сироп і посипають корицею. Але, якщо вам потрібно, щось швидко вигадати до чаю, на допомогу прийдуть пончики на кефірі – смачні, м'які і пухкенькі.


Інгредієнти:
250 мл кефіру, яйце, 5-6 ст. л. цукру, пакетики ваніліну, дрібка солі, 0,5 ч. л. соди, 3 ст. л. олії, 3 склянки борошна, олія для смаження, цукрова пудра для посипання.


Приготування:
Кефір з'єднати з яйцем, цукром, ваніліном і сіллю, все ретельно перемішати. Всипати соду і додати олію. Просіяти в масу борошно і замісити тісто (воно має вийти гладким і легко відлипати від рук).

Тісто розділити на три частини, кожну розкачати в пласт завтовшки близько 1 см. Чашкою вирізати з тіста невеличкі кола.

Всередині кожного зробити виїмку (я робила це за допомогою пробки від пластикової пляшки).

Залишки тіста повторно використовувати для приготування пончиків.
На розігріту сковорідку налити досить багато олії (в сковорідці її має бути близько 1-1,5 см). Викладати в гарячу олію пончики і смажити з обох боків на середньому вогні.

Викладати їх потрібно на паперовий рушник, щоб прибрати залишки жиру. Ще гарячими посипати цукровою пудрою.

Окремим рядком: Їсти краще одразу, «з пилу-жару». Дуже смачно мачати пончики в мед.
 

десерти, пончики, кефір, фритюр

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Цукрова глазур для пасок, яка не липне й не кришеться
солодка випічка, десерти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1505
Завдяки желатину виходить просто ідеальне покриття для традиційної страви Великодня!
«Розумне» тістечко – і тоненький бісквіт, і крем-пудинг в одному десерті
солодка випічка, десерти, рецепти від читачів
Ангеліна ПІДЛІСНА 2607
Тому, хто ще не зустрічав такого диво-тістечка, поясню чому воно так називається. Всі інгредієнти змішуються, виходить дуже рідке тісто, але в духовці воно «розумним» чином розшаровується на декілька шарів.
Ідеальний карамельний соус, з яким впорається навіть дитина
десерти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 649
Підійде до крамблів, штрудлів, морозива, тістечок, млинців...
Лимонно-макова сирна паска
десерти
Світлана ЯСЬКОВА 739
Традиційний великодній смаколик на новий лад, який неодмінно стане справжньою окрасою святкового столу!
Показати ще
Коментарів - 0: