clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
22 Вересня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 2364

Булочки-завитушки з грушами, корицею та апельсиновою глазур’ю



Випічка з корицею завжди створює святковий настрій. Зберіть за столом всю сім’ю та потіште рідних неймовірно ароматними та смачними булочками.

Булочки «Сіннабон» стали настільки популярними, що вже є традиційними для 54 країн світу. Проте класичний рецепт цієї випічки передбачає лише корицю та солодку помадку із м’якого крем-сиру. Нам же експериментувати ніхто не забороняє, тому між завитками можна покласти будь-яку начинку. Інгредієнти розраховані на форму 24 см в діаметрі, але мене настільки заінтригував цей рецепт, що я одразу ж збільшила всі складові удвічі. В результаті у мене вийшло одне велике кругле деко та невеличке квадратне.

Інгредієнти:
Тісто: 150 г молока, 1 ч. л. з гіркою сухих дріжджів, 120 г цукру, 80 г вершкового масла, 2 яйця, 2,5 склянки борошна, 1 ч. л. солі, 0,5 ч. л. кориці, ванілін.
Начинка: 2 ст. л. вершкового масла (розтопити), 2 ч. л. кориці, 2-3 ст. л. цукру, 2 великі груші (почистити і нарізати дрібними шматочками).
Глазур: 3 ст. л. вершкового масла, 3-4 ст. л. цукру, 5-6 ст. л. згущеного молока, 50 мл вершків (можна молоко), сік і цедра одного невеликого апельсина, ваніль, дрібка солі.

Приготування:
Замішати дріжджове тісто: спочатку з дріжджів, молока, дрібки цукру та жмені борошна приготувати опару. Відставити на 15-20 хвилин, щоб розпочався процес бродіння. Потім збити яйця з цукром, додати розтоплене масло, сіль, корицю, ванілін та влити опару. Поступово просіяти борошно, замісити тісто й поставити його підніматися на 30 хвилин (я відставила на годину). Духовку розігріти до 180ºС.
Сформувати з тіста прямокутник і розкачати його тонко качалкою (якщо потрібно підсипати на стіл борошно, щоб тісто не прилипало). Заготовку змастити вершковим маслом.

Посипати корицею, цукром і розкласти дрібно нарізану грушу.


Обережно згорнути все в рулет.


Нарізати рулет шматочками приблизно по 6 см завдовжки. Викласти булочки у форму для випічки (стелену пергаментом та змащену маслом).


Випікати приблизно 25-30 хвилин до зарум’янювання.


Поки печуться булочки приготувати глазур: всі складові покласти в каструльку і варити при постійному помішуванні до появи бульбашок. Як тільки пішло активне бурління, варити ще 2 хвилини й відставити охолоджуватися.


Як тільки булочки будуть готові, дати їм трохи охолонути й полити глазур'ю.

Окремим рядком: тісто просто неймовірне! Навіть на третій день булочки залишаються свіжими, м’якенькими та абсолютно не черствіють. На окремі дифірамби заслуговує апельсинова глазур. У мене її вийшло так багато, що я потім ще поливала нею булочки на тарілці як соусом. До речі, завитушки смачні у холодному вигляді, але якщо нагріти їх протягом хвилинки у мікрохвильовці, то аромат та смак ще більше відкриваються. 

 

солодка випічка, сіннабон, булочки-завитушки, груша, кориця

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Чізкейк «Халіф на годину»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 917
Чому «Халіф на годину»? Автор десерту запевняє, що рівно стільки готується це диво та рівно стільки йому «царювати» на вашому столі під час чаювання.
Макові мафіни «Червона шапочка»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 622
Дуже красива, апетитна, соковита та барвиста випічка – інгредієнтів мінімум і всі прості, а смак вище усяких похвал!
Англійські великодні хрестові булочки «Hot cross buns»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 857
Ця випічка особливо підійде тим, у кого немає часу на випікання традиційних пасок до Великодня.
Простий малай на кефірі та варенні
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1129
Ідеальний рецепт на той випадок, коли треба використати відкриту банку варення, яке і їсти вже не хочеться, і викинути шкода.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 8:
Від: Світлана Яськова03.11.2015 22:39Леся, раніше теж не надто любила поратися із дріжджовим тістом. А цей варіант спрощений і завжди виходить вдалим. А глазур я ще використовую для кексиків. Там вона теж чудово пасує.
Від: lesya kurukina03.11.2015 15:38Булочки, на моє здивування, досить просто готувати. Завжди "боялася" дріжджового тіста, проте в цьому рецепті воно вийшло м'яким і смачним. А глазур має унікальний смак, планую готувати її окремо, наприклад, до млинців.