clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
24 Вересня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1451

Філе скумбрії, фаршироване яйцями, грибами та сиром


Фото: автора

В цій рибці без кісточок м'ясо виходить на диво ніжним, соковитим і ароматним.

Начинка з грибів, яєць і сиру робить страву ситною та пікантною. Але головне в ній – дивовижне поєднання простоти приготування і вишуканості. Інгредієнти у рецепті розраховані на одну рибку, але я очікувала гостей, тому готувала одразу потрійну порцію.

Інгредієнти:
Велика морожена жирненька скумбрія (попередньо розморозити), сіль, перці червоний і чорний мелені, спеції для риби, паприка, 1 ст. л. лимонного соку, 2 ст. л. олії, 4 ст. л. сметани, 100 г варених грибів (у мене опеньки, але можна будь-які), цибулина, варене яйце, 70 г тертого твердого сиру, петрушка, базилік, кріп.

Приготування:
Скумбрію випатрати й відрізати голову. Тепер найскладніша частина – потрібно витягнути з неї всі кісточки. Для цього покладіть тушку на животик, розпластайте й притисніть рукою спинку до дошки, щоб кісточки й хребет висунулися назовні (рука на фото не моя:)), а чоловіка, тож, якщо із цією справою можуть впоратися представники сильної статті, то ми, жінки й поготів).


Перевернути скумбрію і вийняти всі кісточки до єдиної (зручно використовувати пінцет). Філе злегка посипати перцем і сіллю, травами, приправою для риби, збризкати олією та лимонним соком, потім загорнути рибу щільно в харчову плівку й покласти на дві-три години в холодильник.

Приготувати начинку: обсмажити варені гриби з цибулею.

Варене яйце нарізати повздовж тонкими пластинками. Залишити декілька скибок сиру, решту натерти і змішати зі сметаною.
Тушку зсередини посипте зеленню. На одну половинку скумбрії покласти грибну начинку.

Зверху – яйце пластинками та скибки сиру.

Накрити щільно другою половиною філе.
Намастити скумбрію зверху тертим сиром із зеленню і сметаною (краще робити це вже на деку, застеленому пергаментним папером або фольгою).


Запікати в духовці протягом півгодини при 200ºС. Якщо риба невелика, час можна скоротити до 25 хвилин.


Окремим рядком: важливо скумбрію не пересушити в духовці, інакше потрібної соковитості не буде.
 

риба та морепродукти, скумбрія, гриби

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Смажена салака-хамса по-іспанськи (Boquerones ан Adobo)
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1306
Головний секрет страви – рибка спочатку маринується, а лише потім смажиться.
Риба, смажена в картопляній сорочці
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 913
Соковита, ніжна м’якоть нототенії в обрамленні хрумкої золотавої скоринки із картоплі.
Рибне філе нашвидкуруч в сирно-сметанному соусі
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 918
Дуже смачна заливка для рибки! І готується страва за лічені хвилини!
Нототенія у гірчичному соусі по-фінськи
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 892
Рибка виходить дуже смачною, з приємним тонким ароматом. Гірчичний соус дарує їй додаткову соковитість і пікантний смак.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: