clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

26 Вересня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1348

Профітролі із шоколадним заварним кремом


Фото: автора

Профітролі — це маленькі круглі французькі тістечка із заварного тіста, порожні всередині. За бажанням їх можна начинити солодкою начинкою: заварним кремом, збитими вершками, морозивом, джемом

У мене вишли маленькі тістечка, схожі на еклери. Якщо як начинку використовувати салат, паштет, сирну масу або ікру з маслом, то у вас буде закуска. Порожні профітролі подають до супів і бульйонів на окремій тарілці. Можна покласти порожні профітролі просто в тарілку із супом, але тільки перед самою трапезою, щоб вони не встигли розм'якнути.

Інгредієнти:
4 яйця, 3 жовтки, 200 г цукру, 150 г борошна, 120 г вершкового масла, 100 г какао, 50 г чорного шоколаду, 250 мл молока, 500 мл жирних вершків, 1 ст. л. крохмалю.

Приготування:
Тісто: влити в каструлю склянку гарячої води й додати 80 г вершкового масла, 1 ст. л. цукру. Довести до кипіння, помішуючи. Зняти каструльку з вогню й всипати повільно борошно. Перемішати отриману масу. Замісити тісто. Будьте уважними: яйця вбивайте у тісто по одному, ретельно помішуючи.


Деко застелити папером для випічки. Видавити тісто через кондитерський мішок (повинні вийти тістечка з “шапкою”) .

Поставити форму в розігріту до 200ºС духовку й випікати 30-35 хвилин.


Шоколадний соус: шоколад покришити в каструльку, додати 100 г цукру, 1 ст. л. вершкового масла. Влити 100 мл гарячої води і 250 мл вершків. Ретельно перемішати. Довести масу до кипіння, постійно помішуючи.
Крем: залишки цукру, вершкового масла, молока, вершків і 3 ст. л. какао довести до кипіння і зняти з вогню. Не забудьте весь час помішувати. Крохмаль всипати в мисочку, додати 2 ст. л. холодної води, перемішати. Влити розчинений крохмаль у каструлю з кремом, додати жовтки й ретельно збити міксером (краще над слабеньким вогнем). Наповнити охолоджені профітролі кремом, і естетично полити їх шоколадним соусом.

На замітку: в жодному разі не розчиняйте крохмаль у гарячій воді, інакше схопиться грудочками. 

солодка випічка, десерти, профітролі, французька кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Шоколадна паска з цукатами, журавлиною і фініками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1312
Одним з плюсів цього смаколика є те, що готується він лише на одному яйці, але при цьому структура паски виходить пористою й повітряною, практично невагомою!
«Сочники», як у моєму дитинстві
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 436
Ці солодкі пиріжки з сирною начинкою ідентичні тим, які продавали в радянських їдальнях за 10 копійок.
Яблучне тістечко з шоколадно-сирним рулетом
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 977
Це смаколик «три в одному»: і пиріг, і рулет, і тістечко одночасно.
Тістечко «Білочка» із в’яленою журавлиною
солодка випічка, торти
Світлана ЯСЬКОВА 596
Подібні смаколики часто-густо продаються в магазинах, але, повірте, з домашніми їх просто не порівняти!
Показати ще
Коментарів - 0: