clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
26 Вересня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1428

Профітролі із шоколадним заварним кремом


Фото: автора

Профітролі — це маленькі круглі французькі тістечка із заварного тіста, порожні всередині. За бажанням їх можна начинити солодкою начинкою: заварним кремом, збитими вершками, морозивом, джемом

У мене вишли маленькі тістечка, схожі на еклери. Якщо як начинку використовувати салат, паштет, сирну масу або ікру з маслом, то у вас буде закуска. Порожні профітролі подають до супів і бульйонів на окремій тарілці. Можна покласти порожні профітролі просто в тарілку із супом, але тільки перед самою трапезою, щоб вони не встигли розм'якнути.

Інгредієнти:
4 яйця, 3 жовтки, 200 г цукру, 150 г борошна, 120 г вершкового масла, 100 г какао, 50 г чорного шоколаду, 250 мл молока, 500 мл жирних вершків, 1 ст. л. крохмалю.

Приготування:
Тісто: влити в каструлю склянку гарячої води й додати 80 г вершкового масла, 1 ст. л. цукру. Довести до кипіння, помішуючи. Зняти каструльку з вогню й всипати повільно борошно. Перемішати отриману масу. Замісити тісто. Будьте уважними: яйця вбивайте у тісто по одному, ретельно помішуючи.


Деко застелити папером для випічки. Видавити тісто через кондитерський мішок (повинні вийти тістечка з “шапкою”) .

Поставити форму в розігріту до 200ºС духовку й випікати 30-35 хвилин.


Шоколадний соус: шоколад покришити в каструльку, додати 100 г цукру, 1 ст. л. вершкового масла. Влити 100 мл гарячої води і 250 мл вершків. Ретельно перемішати. Довести масу до кипіння, постійно помішуючи.
Крем: залишки цукру, вершкового масла, молока, вершків і 3 ст. л. какао довести до кипіння і зняти з вогню. Не забудьте весь час помішувати. Крохмаль всипати в мисочку, додати 2 ст. л. холодної води, перемішати. Влити розчинений крохмаль у каструлю з кремом, додати жовтки й ретельно збити міксером (краще над слабеньким вогнем). Наповнити охолоджені профітролі кремом, і естетично полити їх шоколадним соусом.

На замітку: в жодному разі не розчиняйте крохмаль у гарячій воді, інакше схопиться грудочками. 

солодка випічка, десерти, профітролі, французька кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Тарт з абрикосами, персиками та шовковицею в пудинговій заливці
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 810
Випічка — сама бездоганність! Ніжна, яскрава, соковита та сонячна!
Сирний пиріг зі сливами «Язик проковтнеш»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1060
Дуже смачна випічка до чаю з простих та звичних інгредієнтів!
Сливовий пиріг «Спокуса» зі сметанно-маковою заливкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 951
Ніжне тісто, ароматні соковиті сливи й смачний ніжний крем!
Пиріг з малиною та ожиною в сметанному кремі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 815
Тісто пухке й пористе, а ягідки з кремом вологі й соковиті – поєднання дивовижне!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: