ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Салат «Тіфані» із сирно-сметанним соусом

27 Вересня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4129

Фото: автора

Смачний, соковитий та дуже ошатний. І головне - без майонезу!

Існує думка, що салат «Тіффані» отримав свою назву на честь ювелірного Дому «Tiffany & Co», адже він дуже схожий на брошку, всипану дорогоцінним камінням. Причому, червоний виноград асоціюється з рубінами або сапфірами, а білий — з діамантами. Ще одна версія походження полягає у тому, що салатик вигадала проста дівчина, яку на кулінарних форумах всі знають під ніком Тіфані. Яка з цих двох версій правдива неважливо, головне, що салат дуже смачний за рахунок незвичайного поєднання курки з карі, винограду і горіхів. Страва ніжна й соковита. Горіхи можна брати будь-які, я ж зупинилася на мигдалі. Крім того, замінила майонез на дієтичний сирно-сметанний соус. До речі, останнім можна замінювати майонез у всіх салатиках, навіть в «Олів'є».


Інгредієнти:
250 г курячого філе, 2 яйця, 100 г твердого сиру (у мене «Кантрі» зі смаком пряженого молока), 150 г винограду (рожевого та зеленого), 1 ст. л. каррі, 50 г мигдалю, 1-2 ст. л. оливкової олії, листя салату.
Для соусу: 2 ст. л. знежиреного зернистого сиру (у мене 0,2%), 100 мл сметани (або знежиреного натурального йогурту), 1 ст. л. лимонного соку, 1,5 ч. л. гірчиці (краще «Європейської», не гострої), яєчний жовток, сіль, цукор.


Приготування:
Спочатку слід приготувати соус: сир та яєчний жовток збити в блендері до утворення однорідної маси без грудочок. Додати всі інші інгредієнти і ще раз ретельно подрібнити (за смаком соус абсолютно не поступається звичайному майонезу, проте калорійність страви буде набагато нижчою).


Куряче філе ретельно промити й обмастити з усіх боків каррі.

Підсмажити до готовності в невеликій кількості оливкової олії з обох боків до рум'яної скоринки (краще під кришкою). Вийняти курку на паперовий рушник і обсушити від зайвого жиру.


На тарілку викласти листя салату. Охолоджене м'ясо нашаткувати й викласти першим шаром у салатницю.

Посипати подрібненим мигдалем і полити сирно-сметанним соусом (для надання страві пікантності краще посипати мигдалем кожен шар салату).


Наступним шаром викласти крупно натертий сир, полити соусом і посипати дрібно рубаним мигдалем.


Далі викласти натерті яйця і знову заправити соусом та горішками.

За бажанням шари можна повторити. Зверху на салат викласти виноград, розрізаний поздовж навпіл, зрізом донизу (кісточки вийняти). Можна прикрасити також ядрами цілого мигдалю.


 

салати, тіфані, виноград, курка, салати без майонезу

Коментарі:

  Так  Ні, дякую