ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
25 Листопада, 2020

Домашні віденські вафлі у вафельниці

28 Вересня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4005

Фото: автора

М'які домашні вафлі виходять набагато смачнішими, ніж магазинні. Готувати їх просто й швидко, головне щоб удома була спеціальна вафельниця.

Свою я знайшла в «закромах» у бабусі — старенька, страшненька, але така бажана! Смак цього смаколика пам’ятаю ще з дитинства, рецепт також бабусин, автентичний. Тісто найпростіше, вафлі виходять відразу ж — злегка хрусткі зовні й м'якенькі зсередини. При подачі можна полити їх будь-яким сиропом, медом, згущеним молоком, збитими вершками або будь-яким варенням. Так само можна «склеїти» вафлі одну з одною на кшталт гамбургера. У будь-якому випадку отримаєте дуже ситний і смачний сніданок.

Інгредієнти:
3 склянки борошна, пачка маргарину (у мене вершкове масло), 200 г майонезу (вирішила для цього рецепту зробити виключення і таки використала цей "нехороший" підступний продукт. Бабуся запевнила, що без нього ніяк!), 3-4 яйця, 1 ч. л. соди, дрібка cолі, склянка цукру, ванілін.

Приготування:
Борошно просіяти в миску й перетерти його з маслом. В окремій мисці збити цукор, ванілін та яйця. Додати у яєчну масу майонез та сіль і ще раз ретельно збити за допомогою вінчика. З’єднати дві суміші, замісивши густе та липке тісто.


Вафельницю перший раз змастити олією та добре розжарити на вогні. Тісто набирати столовою ложкою і класти рівно по середині вафельниці. Смажити вафлі з обох боків до зарум’янювання (процес брудний, масло постійно витікає крізь щілини вафельниці, але ця смакота того варта).

Викладати на обробну дошку, щоб вафлі не пом’ялися. Після охолодження перекласти у потрібно ємність.  

солодка випічка, віденські вафлі, вафельниця

Коментарі:

  Так  Ні, дякую