clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
29 Вересня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1114

Свинина з айвою та чорносливом


Фото: автора

Айва — це найзагадковіший фрукт. На вигляд непоказна, тверда як камінь, терпка до неможливості, але при цьому має такий розкішний аромат, який своєю присутністю може зробити страву вишукано-аристократичною.

На Кавказі ростуть цілі сади цього дивного плоду і м'ясо з айвою там готують дуже часто. Традиційно використовують для приготування баранину, але це необов'язково. З айвою добре поєднується і свинина, і телятина. М’ясо виходить ніжним та соковитим, здається, що воно просто тане у роті!

Інгредієнти:
500 г м’якоті свинини, 0,5 склянки яблучного пюре (яблука натерти на дрібній тертці або подрібнити блендером), 100 г сухого білого вина, 1\3 ч. л. меленого імбиру, суміш перців мелена, сіль, мускатний горіх, 2 айви, 2 морквини, велика цибулина, 0,5 ст. л. цукру, 3 ст. л. олії, 8-9 шт. чорносливу.

Приготування:
М'ясо нарізати довгими брусочками. Посолити, додати імбир, спеції, яблучне пюре та влити вино. Краще, якщо пюре буде свіжозробленим. Залишити маринуватися на 20 хвилин.


Айву помити, видалити насіння і нарізати дольками (шкірку залишити!). Цибулю почистити й крупно порізати півкільцями. Моркву почистити і нарізати довгими брусочками.


М'ясо разом із маринадом обсмажити в олії на розпеченій сковорідці.

Вийняти і перекласти в казанок. В ці же сковорідці обсмажити шматочки айви, наприкінці додати цукор і трішки карамелізувати їх. Далі долити трішки олії й обсмажити моркву й цибулю. Овочі можна викласти на паперовий рушник, щоб позбутися надлишків жиру. Все скласти до м’яса у казанок, додати чорнослив, посолити, поперчити. Якщо рідини замало додати півсклянки овочевого чи м’ясного бульйону (або води). Маринад значно посилить аромат айви, а чорнослив надасть приємну нотку. Закрити кришкою і тушкувати 10-15 хвилин. 

м`ясо та субпродукти, свинина, айва, чорнослив, кухня Кавказу

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Котлети з фаршем, кабачками та сиром сулугуні
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 928
Рецепт простенький, а результат — смачненький.
Курка, запечена на солі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 838
Дієтичний рецепт із кулінарної книги Дарії Донцової, який можна назвати рятівною чарівною паличкою.
Куряча печінка по-італійськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 814
Дуже смачна, легка й швидка в приготуванні а-ля запіканка, рецептом якої зі мною поділився один знайомий шеф-кухар італійського ресторанчика.
Молода капуста, тушкована з грибами, м'ясом та сиром «Янтар»
м`ясо та субпродукти, гриби, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1107
Чи любите ви капусту так, як люблю її я? Якщо так, то ви потрапили за правильною адресою! Якщо ж ні, то я на сто відсотків гарантую, що ви раз і назавжди зміните про неї свою думку!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: