Гаряча тема:
- Війна
На Кавказі ростуть цілі сади цього дивного плоду і м'ясо з айвою там готують дуже часто. Традиційно використовують для приготування баранину, але це необов'язково. З айвою добре поєднується і свинина, і телятина. М’ясо виходить ніжним та соковитим, здається, що воно просто тане у роті!
Інгредієнти:
500 г м’якоті свинини, 0,5 склянки яблучного пюре (яблука натерти на дрібній тертці або подрібнити блендером), 100 г сухого білого вина, 1\3 ч. л. меленого імбиру, суміш перців мелена, сіль, мускатний горіх, 2 айви, 2 морквини, велика цибулина, 0,5 ст. л. цукру, 3 ст. л. олії, 8-9 шт. чорносливу.
Приготування:
М'ясо нарізати довгими брусочками. Посолити, додати імбир, спеції, яблучне пюре та влити вино. Краще, якщо пюре буде свіжозробленим. Залишити маринуватися на 20 хвилин.
Айву помити, видалити насіння і нарізати дольками (шкірку залишити!). Цибулю почистити й крупно порізати півкільцями. Моркву почистити і нарізати довгими брусочками.
М'ясо разом із маринадом обсмажити в олії на розпеченій сковорідці.
Вийняти і перекласти в казанок. В ці же сковорідці обсмажити шматочки айви, наприкінці додати цукор і трішки карамелізувати їх. Далі долити трішки олії й обсмажити моркву й цибулю. Овочі можна викласти на паперовий рушник, щоб позбутися надлишків жиру. Все скласти до м’яса у казанок, додати чорнослив, посолити, поперчити. Якщо рідини замало додати півсклянки овочевого чи м’ясного бульйону (або води). Маринад значно посилить аромат айви, а чорнослив надасть приємну нотку. Закрити кришкою і тушкувати 10-15 хвилин.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: