clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

29 Вересня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1083

Свинина з айвою та чорносливом


Фото: автора

Айва — це найзагадковіший фрукт. На вигляд непоказна, тверда як камінь, терпка до неможливості, але при цьому має такий розкішний аромат, який своєю присутністю може зробити страву вишукано-аристократичною.

На Кавказі ростуть цілі сади цього дивного плоду і м'ясо з айвою там готують дуже часто. Традиційно використовують для приготування баранину, але це необов'язково. З айвою добре поєднується і свинина, і телятина. М’ясо виходить ніжним та соковитим, здається, що воно просто тане у роті!

Інгредієнти:
500 г м’якоті свинини, 0,5 склянки яблучного пюре (яблука натерти на дрібній тертці або подрібнити блендером), 100 г сухого білого вина, 1\3 ч. л. меленого імбиру, суміш перців мелена, сіль, мускатний горіх, 2 айви, 2 морквини, велика цибулина, 0,5 ст. л. цукру, 3 ст. л. олії, 8-9 шт. чорносливу.

Приготування:
М'ясо нарізати довгими брусочками. Посолити, додати імбир, спеції, яблучне пюре та влити вино. Краще, якщо пюре буде свіжозробленим. Залишити маринуватися на 20 хвилин.


Айву помити, видалити насіння і нарізати дольками (шкірку залишити!). Цибулю почистити й крупно порізати півкільцями. Моркву почистити і нарізати довгими брусочками.


М'ясо разом із маринадом обсмажити в олії на розпеченій сковорідці.

Вийняти і перекласти в казанок. В ці же сковорідці обсмажити шматочки айви, наприкінці додати цукор і трішки карамелізувати їх. Далі долити трішки олії й обсмажити моркву й цибулю. Овочі можна викласти на паперовий рушник, щоб позбутися надлишків жиру. Все скласти до м’яса у казанок, додати чорнослив, посолити, поперчити. Якщо рідини замало додати півсклянки овочевого чи м’ясного бульйону (або води). Маринад значно посилить аромат айви, а чорнослив надасть приємну нотку. Закрити кришкою і тушкувати 10-15 хвилин. 

м`ясо та субпродукти, свинина, айва, чорнослив, кухня Кавказу

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Milanesa a la Suiza – відбивна по-аргентинськи під сиром із соусом «Бешамель»
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 268
Рецептом та особливостями приготування зі мною поділилася одна знайома з кулінарного форуму, яка якийсь час жила в Кордові. За її словами міланеса – це справжній місцевий кулінарний культ!
Тушкований кролик у червоному вині
м`ясо та субпродукти, рецепти від читачів
Анка Кофеманка 685
Страва найкраще смакує із картопляним пюре та рисом. Хоча і без гарніру вона пречудова!
Деруни у горщиках по-галицьки, запечені із м’ясом та сметаною
м`ясо та субпродукти, овочеві страви, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 582
Цікава святкова інтерпретація всім відомої буденної страви.
Шашлик із «родзинкою» за рецептом мого батька
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1391
Саме в такий спосіб смажать м’яско відомі м’ясоїди та шашликолюби.
Показати ще
Коментарів - 0: