clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
3 Жовтня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 5131

Домашній плавлений сир «Янтар»


Фото: автора

Приготувати м’який плавлений сир вдома не те, що не складно, а взагалі простіше простого.

Плавлені сири мають дуже широке коло використання. З них можна приготувати ароматні бутерброди, випічку, розчинити в бульйоні або на його основі приготувати соус. Цей приємний вершковий смак наводить на певні кулінарні фантазії. А як приємно намащувати його на свіжий хлібчик із хрусткою скоринкою!


Інгредієнти:
400 г домашнього сиру, 50 г вершкового масла, яйце, 0,5 ч. л. соди, сіль, куркума, дрібка солі, мускатний горіх, зелень кропу, зелена цибуля, сушений базилік.


Приготування:
Сир ретельно збити в блендері або перетерти через сито, щоб розбити всі грудочки і надати продукту однорідної консистенції. Потім додати яйце, масло, соду і знову ретельно все змішати. Посолити, додати сушений базилік та спеції.

Отриману масу перекласти в чистий казанок і поставити на повільний вогонь. При цьому її необхідно весь час помішувати. Це можна робити звичайною ложкою або дерев'яною лопаткою: як вам зручно. Як тільки маса розплавиться, набуде однорідної пастоподбної консистенції та на її поверхні з’являться перші пухирці, зняти з вогню (якщо суміш перетримати на вогні від неї відділиться сироватка, а сам сир більше нагадуватиме бринзу).

В готовий плавлений сир додати подрібнений кріп та зелену цибулю. Розлити в гарячому вигляді з пластикові контейнери або в інші ємності на ваш розсуд.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: в плавлений сир можна додавати будь-які спеції і добавки на ваш смак. До прикладу, 1-2 зубки часнику, суміш сухих трав, солодку паприку, зерна кмину, шинку, гриби тощо.


 

закуски, домашній плавлений сир, янтар, сир

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

«П’яна» слива в коньяку на зиму
закуски, домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 2458
Таку закуску подають до м’яса та як доповнення до тарілочки з різносолами на святковий стіл. Хоча мариновані сливи виходять такими смачними, що їх можна їсти й просто так, баночки рідко «доживають» до зими.
Корейський салат з баклажанами «Каді-хе» («баклажани-хе»)
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА 1597
Неймовірно смачна страва, яка може бути як салатом, так і закускою.
Куряча запіканка-хлібець «Три кольори»
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 938
Ніжна запіканочка з трьома смаками – ситна й не калорійна.
Свинячі вушка по-корейськи
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 1284
Я випробувала безліч варіантів цієї страви (дуже ми її любимо!). Проте цей, перевірений та доповнений мною рецепти, подобається найбільше.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: