clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

3 Жовтня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 4048

Домашній плавлений сир «Янтар»


Фото: автора

Приготувати м’який плавлений сир вдома не те, що не складно, а взагалі простіше простого.

Плавлені сири мають дуже широке коло використання. З них можна приготувати ароматні бутерброди, випічку, розчинити в бульйоні або на його основі приготувати соус. Цей приємний вершковий смак наводить на певні кулінарні фантазії. А як приємно намащувати його на свіжий хлібчик із хрусткою скоринкою!


Інгредієнти:
400 г домашнього сиру, 50 г вершкового масла, яйце, 0,5 ч. л. соди, сіль, куркума, дрібка солі, мускатний горіх, зелень кропу, зелена цибуля, сушений базилік.


Приготування:
Сир ретельно збити в блендері або перетерти через сито, щоб розбити всі грудочки і надати продукту однорідної консистенції. Потім додати яйце, масло, соду і знову ретельно все змішати. Посолити, додати сушений базилік та спеції.

Отриману масу перекласти в чистий казанок і поставити на повільний вогонь. При цьому її необхідно весь час помішувати. Це можна робити звичайною ложкою або дерев'яною лопаткою: як вам зручно. Як тільки маса розплавиться, набуде однорідної пастоподбної консистенції та на її поверхні з’являться перші пухирці, зняти з вогню (якщо суміш перетримати на вогні від неї відділиться сироватка, а сам сир більше нагадуватиме бринзу).

В готовий плавлений сир додати подрібнений кріп та зелену цибулю. Розлити в гарячому вигляді з пластикові контейнери або в інші ємності на ваш розсуд.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: в плавлений сир можна додавати будь-які спеції і добавки на ваш смак. До прикладу, 1-2 зубки часнику, суміш сухих трав, солодку паприку, зерна кмину, шинку, гриби тощо.


 

закуски, домашній плавлений сир, янтар, сир

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Оселедець по-кашубськи під вишуканим пряним соусом-маринадом
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2506
Рецептів цієї смачної популярної в народі закуски багато не буває, адже без неї не обходиться жодне застілля.
Закуска «Цахтоні» — м’ясний салат, який дуже поширений у кавказькій кухні
закуски, салати, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 4219
На чорноморському узбережжі Кавказу це традиційна обов’язкова страва на святковому столі, як у нас олів'є та шуба.
Оселедець у чайно-гірчичному соусі
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2519
Звісно, жирненький свіжий оселедчик смачний і сам по собі, але спробуйте замаринувати його в такий спосіб і він вмить зникне зі столу!
Батон, запечений із копченою грудинкою та сиром (ВІДЕОРЕЦЕПТ)
закуски, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 268
або Як «реанімувати» черствий батон?
Показати ще
Коментарів - 0: