ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Супер-пишна сирна запіканка з чорносливом і грушами

5 Жовтня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5300

Фото: автора

Ця запіканка завжди виходить високою та соковитою. Це одна з найулюбленіших страв у моїй родині.

Ті, хто не любить сир, у такому вигляді «захом’ячать» його враз. Смак запіканки дуже ніжний, кремовий, більше нагадує чізкейк. Додаткові інгредієнти, такі як сухофрукти та фрукти, можна коригувати на свій смак.

Інгредієнти:
500-600 г домашнього жирного сиру, 150 г сметани, 200 г згущеного молока (замість цукру, тому орієнтуйтеся на свій смак), 3 яйця, 2 пачки карамельного пудингу (у мене по 40 г кожна), 1-3 ст. л. манки (залежить від якості сиру — чим він вологіший, тим більше крупи), 10 шт. чорносливу, 1-2 груші
Форма — 20х30 см.

Приготування:
Сир розтерти через сито (я дуже не люблю цю процедуру, тому збиваю його у блендері).

Додати яйця і сметану, перемішати, але не збивати.
У згущене молоко всипати пудинг (можна брати будь-який — ванільний, вершковий, шоколадний).

Ретельно перемішати (це потрібно зробити для того, щоб суха суміш рівномірно розподілилася в запіканці).


Влити «карамельну» згущенку в сирну масу, перемішати.

Чорнослив, порізаний шматочками, з'єднати з тістом.

Якщо у вас був рідкий сир, додайте в тісто 2-3 ст. л. манки.
Перекласти масу в форму, дно якої краще застелити папером для випічки. Верх розрівняти й прикрасити скибочками груш.


Випікати в духовці при 180ºС, до готовності (на дно духовки варто поставити миску або сковорідку з водою). Показник готовності — пружність маси по всій поверхні (серединка не повинна тремтіти як у чізкейка).


Дати охолонути у формі. Подавати, поливши шоколадним топінгом.


 

солодка випічка, десерти, сирна запіканка, сир, пудинг

Коментарі:

  Так  Ні, дякую