Гаряча тема:
- Війна
Ті, хто не любить сир, у такому вигляді «захом’ячать» його враз. Смак запіканки дуже ніжний, кремовий, більше нагадує чізкейк. Додаткові інгредієнти, такі як сухофрукти та фрукти, можна коригувати на свій смак.
Інгредієнти:
500-600 г домашнього жирного сиру, 150 г сметани, 200 г згущеного молока (замість цукру, тому орієнтуйтеся на свій смак), 3 яйця, 2 пачки карамельного пудингу (у мене по 40 г кожна), 1-3 ст. л. манки (залежить від якості сиру — чим він вологіший, тим більше крупи), 10 шт. чорносливу, 1-2 груші
Форма — 20х30 см.
Приготування:
Сир розтерти через сито (я дуже не люблю цю процедуру, тому збиваю його у блендері).
Додати яйця і сметану, перемішати, але не збивати.
У згущене молоко всипати пудинг (можна брати будь-який — ванільний, вершковий, шоколадний).
Ретельно перемішати (це потрібно зробити для того, щоб суха суміш рівномірно розподілилася в запіканці).
Влити «карамельну» згущенку в сирну масу, перемішати.
Чорнослив, порізаний шматочками, з'єднати з тістом.
Якщо у вас був рідкий сир, додайте в тісто 2-3 ст. л. манки.
Перекласти масу в форму, дно якої краще застелити папером для випічки. Верх розрівняти й прикрасити скибочками груш.
Випікати в духовці при 180ºС, до готовності (на дно духовки варто поставити миску або сковорідку з водою). Показник готовності — пружність маси по всій поверхні (серединка не повинна тремтіти як у чізкейка).
Дати охолонути у формі. Подавати, поливши шоколадним топінгом.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: