ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Суп Мінестроне — італійська класика

6 Жовтня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 12079

Фото: автора

Насправді приготування мінестроне — це дуже просто! Одного правильного рецепту просто не існує, тому кожен кулінар готує його по-своєму, лише дотримуючись загальних рекомендацій.

Мінестроне — класичний італійський густий суп зі свіжих овочів: моркви, картоплі, цибулі, селери, кабачків, солодкого перцю, фенхелю, помідорів, спаржі, горошку і навіть баклажанів. Чим більше й різноманітніші овочі — тим краще. Додають у нього маленькі макарошки чи рис. Власне, слово «мінестроне» з італійського можна перекласти як «великий суп». Він повинен вийти густим, наваристим, щільним — щоб «ложка стояла».
Я варю мінестроне щоразу по різному, тобто технологія, одна й та ж, тільки овочі варіюються. Особливо обожнюю болгарський перець, селеру, стручкову квасолю та молодий горошок. А оскільки чоловік любить гострі приправки, додаю ще й гострий перець чилі та часник. Незважаючи на гоструватий смак, суп все одно виходить легким та яскравим. Раджу готувати велику каструлю, адже мінестроне, як і борщ, наступного дня стає ще смачнішим!

Інгредієнти:
Декілька свинячих реберець, 400 г перетертих через сито томатів+3-4 штуки для засмажки, 200 г замороженої стручкової квасолі, 150 г замороженого зеленого горошку (можна й консервованого з банки), 100 г дрібних макаронів (бажано з твердих сортів пшениці — у мене італійські), болгарський перець, 2 моркви, маленький кабачок, зубок часнику, декілька бульб картоплі, половинка кореня селери, цибулина, корінь фенхелю (за бажанням), ½ ч. л. сухого базиліку, перчина чилі, свіжий базилік (для прикраси), оливкова олія, сіль, цукор.

Приготування:
Реберця помити й поставити варити бульйон. Розігріти глибоку сковорідку з оливковою олією, викласти нарізані селеру, моркву, болгарський перець, фенхель, цибулю, чилі, кабачок (всі овочі нарізати дрібними кубиками, як на олів’є). Приправити сухим базиліком та цукром, підсолити, смажити 5-7 хвилин. З томатів зняти шкірку, нарізати кубиками, часник подрібнити й додати на сковорідку з овочами. Тушкувати все разом 1-2 хвилини.

Кубиками нарізати картоплю й відправити її варитися у бульйон. Коли вона буде напівготовою, додати в каструлю макарони (чим дрібніші, тим краще).


Одразу ж додати до картоплі з макаронами спаржеву квасолю, горошок (у мене заморожені).

Викласти половину масу зі сковорідки. Іншу половину пасерованих овочів подрібнити на пюре блендером і також додати в суп.

Заправити перетертим через сито помідорним пюре. Варити все разом до готовності всіх компонентів.
Прикрасити суп перед подачею свіжим базиліком. Можна посипати тертий пармезаном. 

перші страви, мінестроне, італійська кухня, овочеві супи

Коментарі:

  Так  Ні, дякую