clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
7 Жовтня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1967

Цукати з гарбуза в шоколаді


Фото: автора

Цілком доступні, але надзвичайно смачні ласощі для фанатів натуральних солодощів.

Ніяких барвників та консервантів, тільки натуральні продукти! Гарбузові цукати можна додавати у випічку, подавати на десерт до чаю замість цукерок, прикрашати ними торти. Лимон можна замінити на апельсин, тоді цукати будуть мати інший присмак та аромат.


Інгредієнти:
1 кг гарбуза, 350 мл води, 1 ч. л. соди, 1 кг цукру, 0,5 лимона, цукрова пудра, 100 г шоколаду, 1 ст. л. вершкового масла.


Приготування:
Гарбуз нарізати великими шматочками і залити 1 л води, в яку додати 1 ч. л. харчової соди і залишити на ніч. Вранці воду злити й ретельно промити гарбуз. Зварити сироп з цукру і 350 мл води. Опустити в гарячий строп гарбуз і залишити на ніч. Потім сироп злити, додати нарізаний лимон, довести до кипіння, додати шматочки гарбуза і варити 10 хвилин. Залишити на ніч в сиропі.


Зранку гарбуз відкинути на друшляк і викласти на деко, встелене пергаментом.


Поставити в духовку на дві години (я ставила на три) при 110ºС.


Розтопити шоколад на водяній бані з вершковим маслом. Готові цукати наколювати на зубочистку й занурювати в рідкий шоколад. Обережно викладати на тарілку. Поставити на декілька годин в холодильник для застигання.


Можна цукати просто посипати цукровою пудрою.


 

десерти, гарбуз, цукати, домашні цукерки, страви з гарбуза

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Крамбл «Льодовиковий період» із НЕрозмороженої ягоди (лінивий експрес-варіант)
десерти
Світлана ЯСЬКОВА 689
Англійські ласощі з жіночою душею та чоловічим характером.
Лимонно-макова сирна паска
десерти
Світлана ЯСЬКОВА 989
Традиційний великодній смаколик на новий лад, який неодмінно стане справжньою окрасою святкового столу!
Тістечко «Картопля» на заварному кремі (без випікання)
десерти, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 770
Пропоную згадати дитинство й потішити себе й рідних улюбленим смаколиком.
Цукрова глазур для пасок, яка не липне й не кришеться
солодка випічка, десерти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1836
Завдяки желатину виходить просто ідеальне покриття для традиційної страви Великодня!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 2:
Від: Світлана Яськова03.11.2015 22:35Леся, а ще такі цукерочки дуже корисні. Особливо для найменших солодкоїжок. Адже не завжди можна змусити малих вередунів їсти гарбуз. А ось від цукерок вони ніколи не відмовляться!:))
Від: lesya kurukina03.11.2015 15:31Готувала цей десерт моя мама, вийшло дуже смачно. Така смакота легко заміняє куповані цукерки і явно виграє за рахунок корисності і бютжетності)