Гаряча тема:
- Війна
Ніяких барвників та консервантів, тільки натуральні продукти! Гарбузові цукати можна додавати у випічку, подавати на десерт до чаю замість цукерок, прикрашати ними торти. Лимон можна замінити на апельсин, тоді цукати будуть мати інший присмак та аромат.
Інгредієнти:
1 кг гарбуза, 350 мл води, 1 ч. л. соди, 1 кг цукру, 0,5 лимона, цукрова пудра, 100 г шоколаду, 1 ст. л. вершкового масла.
Приготування:
Гарбуз нарізати великими шматочками і залити 1 л води, в яку додати 1 ч. л. харчової соди і залишити на ніч. Вранці воду злити й ретельно промити гарбуз. Зварити сироп з цукру і 350 мл води. Опустити в гарячий строп гарбуз і залишити на ніч. Потім сироп злити, додати нарізаний лимон, довести до кипіння, додати шматочки гарбуза і варити 10 хвилин. Залишити на ніч в сиропі.
Зранку гарбуз відкинути на друшляк і викласти на деко, встелене пергаментом.
Поставити в духовку на дві години (я ставила на три) при 110ºС.
Розтопити шоколад на водяній бані з вершковим маслом. Готові цукати наколювати на зубочистку й занурювати в рідкий шоколад. Обережно викладати на тарілку. Поставити на декілька годин в холодильник для застигання.
Можна цукати просто посипати цукровою пудрою.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: