clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
10 Жовтня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1704

Паста карбонара з грибами


Фото: автора

Alla carbonara – найзнаменитіша італійська підлива до пасти.

В Італії налічується близько 200 видів пасти й фарфалле – одна із них. Це локшина у формі метеликів. Власне, «фарфалле» по-італійськи й означає «метелик», але нам звичніше називати цю пасту — бантики. Вона чудово поєднується практично з усіма продуктами: м'ясом, рибою, овочами, сиром, горіхами... Подають фарфалле під всілякими соусами: томатним, сирним, вершковим і, звісно ж, соусом карбонара. Alla carbonara – найзнаменитіша італійська підлива до пасти, приготована за способом карбонаріїв (членів таємного суворо законспірованого товариства італійських вуглярів). У неї входить лише три інгредієнти: бекон, жовтки і тертий «Пармезан». Вершки, гриби, часник і цибуля – додаткові, але не обов'язкові смакові акценти.


Інгредієнти:
200 г пасти фарфалле (метелики), 1 ст. л. оливкової олії, 100 г копченого бекону, 200 г печериць, 200 г вершків (15%), 100 г сиру «Пармезан» (можна замінити будь-яким твердим сиром), 2 жовтки, сіль, перець, сухий базилік.


Приготування:
Відварити пасту відповідно до інструкції на упаковці. На оливковій олії обсмажити дрібно нарізаний бекон і гриби. Злегка збити жовтки, ввести вершки і сир, перемішати. Посолити й поперчити. Додати до бекону з грибами. На повільному вогні швидко помішуючи довести до кипіння (не збільшувати вогонь, інакше жовтки «схопляться», чого допускати не можна). У відварену й відціджену гарячу пасту ввести соус і перемішати. Паста повинна бути повністю просякнута ним. Подавати краще на підігрітій тарілці. Посипати невеликою кількістю сиру.


 

крупи та страви з борошна, гриби, паста, карбонара, фарфалле, італійська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Як приготувати й подати поленту: від «бідної» каші до багатої закуски
гриби, крупи та страви з борошна, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1071
+ рецепт «твердої» кукурудзяної каші із грибами під ніжним сирним соусом.
Молода капуста, тушкована з грибами, м'ясом та сиром «Янтар»
м`ясо та субпродукти, гриби, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1189
Чи любите ви капусту так, як люблю її я? Якщо так, то ви потрапили за правильною адресою! Якщо ж ні, то я на сто відсотків гарантую, що ви раз і назавжди зміните про неї свою думку!
Картопля «Панська» з грибами, шинкою та сиром
гриби, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 911
Варіантів фарширування картоплі – дуже багато, але мені хочеться запропонувати вам ще один.
Ідеальний маринад для білих грибів
закуски, закуски, гриби, домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 2707
Популярнішої та смачнішої закусочки на святковому столі вам не знайти!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: