clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

11 Жовтня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1670

Закрита картопляна піца з пряними травами «Pizza di patate»


Фото: автора

Не дивуйтеся, приготувати тісто для піци можна з картоплі! Воно виходить еластичним, із ним працювати одне задоволення.

Та й на смак таке тісто вас приємно здивує. А начинку можете обрати на свій смак. Особливої ж родзинки піці надають пряні трави та морська сіль. Рецепт взятий із італійського сайту.


Інгредієнти:
Тісто: 350 г борошна, 10 г свіжих дріжджів (у мене 1/3 пакетика сухих «Саф-Момент»), 1 ч. л. цукру, велика картоплина (відварити в мундирі, почистити), майоран, італійські трави, орегано, 3 ст. л. оливкової олії, крупна морська сіль.
Начинка: 150 г будь-якого твердого сиру (у мене швейцарський Грюйер), варена куряча грудка, декілька ложок консервованої кукурудзи, 5-6 печериць, 2 ст. л. томатної пасти, базилік.


Приготування:
Дріжджі покласти в чашку, додати півсклянки теплої води (125 мл), цукор і перемішати. Картоплю відварити «в мундирі», почистити й розім'яти. В миску насипати борошно, додати картоплю, дріжджі, дрібку солі, вимісити гладке еластичне тісто (воно не повинно прилипати до рук). Додати сухі трави, ще раз вимісити та залишити настоятися годину.

Потім розділити тісто на 2 рівні частини й кожну тонесенько розкачати. Одну частину тіста викласти у форму, рівномірно розподілити по всій поверхні.


Томатну пасту розмішати із сухим базиліком та змастити нею корж.

Зверху розподілити начинку в будь-якій послідовності. У мене варена курка, печериці, кукурудза, зелень.

Затерти все сиром (можна нарізати його тоненькими скибочками).


Накрити піцу другою половинкою тіста. Щільно заліпити краї, на поверхні зробити пальцями заглиблення (обережно, щоб не порвати тісто!). Піцу полити оливковою олією, посипати крупною морською сіллю і травами.


Духовку нагріти до 200°С. Випікати 35-40 хвилин до золотавого кольору.


 

солона випічка, піца, картопляне тісто, італійська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Капустяна запіканка «Ідеальна фігура»
овочеві страви, солона випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2339
В цій страві усього 96 ккал і вона просто ідеальна для людей, які стежать за фігурою.
Піци-равлики з листкового тіста – експрес-метод приготування
солона випічка
Світлана ЯСЬКОВА 798
Дуже швидкий і смачний рецепт, за яким страву можна готувати з різними начинками.
Кекс закусочний із домашніми ковбасками, сулугуні та маринованими огірочками
закуски, солона випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1075
Виходить дуже смачна, легка в приготуванні й оригінальна на смак страва.
Ідеальне «правильне» тісто для піци
солона випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1476
За цим рецептом піца виходить не гіршою, ніж у найкращих піцеріях.
Показати ще
Коментарів - 0: