ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Швидкий заливний пиріг із сьомгою та вершковим сиром

14 Жовтня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3958

Фото: автора

Цей пиріг із сьомги може бути як безпрограшним частуванням для гостей, так і ситною вечерею.

Під хрусткою скоринкою з панірувальних сухарів ховається ніжна вершкова начинка з риби, а кріп робить її пікантною. Як форму для запікання можна використовувати не тільки роз'ємні тортівниці, але й кокотниці, кексниці та порційні формочки для запікання.


Інгредієнти:
2 яйця, 6 ст. л. борошна, склянка молока, 150 г майонезу, сода, 500 г філе сьомги, 200 г сиру Рікотта (або будь-якого іншого м'якого вершкового сиру; бюджетний варіант – плавлений сир), сіль, перець, цукор, кріп, панірувальні сухарі.


Приготування:
Змішати до однорідності яйця, борошно, молоко, майонез, сіль, дрібку соди та цукру. Вилити половину в змащену вершковим маслом та присипану панірувальними сухарями форму. Сухарями також притрусити злегка шар тіста.

Сьомгу нарізати крупними шматочками.

Змішати з Рікоттою і подрібненим кропом.

Викласти рибну начинку на шар тіста, посолити, поперчити. Залити тістом, яке залишилося й посипати панірувальними сухарями. Запікати в духовці при 150ºС 40-50 хвилин до готовності.


Пиріг смачний як в гарячому так і в холодному вигляді.


 

риба та морепродукти, солона випічка, пиріг, сьомга, рікотта

Коментарі:

  Так  Ні, дякую