clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

16 Жовтня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1753

Кекс гарбузовий із сухофруктами та горіхами


Фото: автора

Ароматна делікатесна випічка! Нехай ваші гості спробують здогадатися, який її основний інгредієнт!

Такий кекс порадує любителів страв із гарбуза, а ще більше тих, хто його недолюблює, але розуміє, що це надзвичайно корисний продукт, який варто включати в свій раціон. Завдяки сухофруктам та кориці специфічний запах і смак гарбуза зовсім не відчувається, і ті, кому цей плід не зовсім до смаку, навіть не здогадаються про його присутність.

Інгредієнти:
1,5 склянки тертого гарбуза (краще брати солодкий гарбуз із яскравою м'якоттю), склянка цукру, яйце, по жмені кураги та родзинок, жменя подрібнених волоських горіхів, 1 ч. л. кориці, 1 ч. л. розпушувача, склянка борошна, 1/4 склянки олії без запаху, 2-3 ст. л. манки, ванілін.

Приготування:
Гарбуз натерти на крупній тертці, додати родзинки, нарізану курагу та попередньо підсмажені й подрібнені горіхи. Додати цукор і яйце, перемішати.


Влити олію, всипати борошно, корицю, розпушувач, ванілін та манку й знову перемішати (дати крупі трохи набрякнути).


Кексницю змастити, посипати манкою (я посипала панірувальними сухарями). Вилити тісто (воно виходить відносно рідким й займає приблизну третину форми).


Випікати при 180ºС 30-40 хвилин (до рум'яної скоринки).


Трохи охолодити й посипати цукровою пудрою. 

солодка випічка, кекс, страви з гарбуза, сухофрукти, горіхи

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Італійський яблучний пиріг від сестер Сімілі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 809
На смак – ніжне суфле. Соковитий, ароматний і дуже яблучний смаколик!
Яблучне тістечко з шоколадно-сирним рулетом
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 982
Це смаколик «три в одному»: і пиріг, і рулет, і тістечко одночасно.
Шоколадна паска з цукатами, журавлиною і фініками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1313
Одним з плюсів цього смаколика є те, що готується він лише на одному яйці, але при цьому структура паски виходить пористою й повітряною, практично невагомою!
«Сочники», як у моєму дитинстві
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 464
Ці солодкі пиріжки з сирною начинкою ідентичні тим, які продавали в радянських їдальнях за 10 копійок.
Показати ще
Коментарів - 0: