clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

17 Жовтня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1148

Броколі з фаршем у сирному соусі


Фото: автора

Навіть, якщо ви не любите броколі, ви неодмінно зміните своє ставлення до цього корисного овочу, коли приготуєте просту й неймовірно смачну а-ля запіканку.

Для приготування цієї страви можна використовувати як свіжу, так і заморожену броколі. Свіжу брокколі необхідно трохи відварити в підсоленій воді. Заморожену достатньо трохи протушкувати на сковорідці.
Замість фаршу можна використовувати гриби, шинку, куряче м'ясо або телятину, помідори, зелений горошок. Але для заливки обов’язкові інгредієнти — вершки, сметана, яйця, сир. Пікантний смак запіканці надає мускатний горіх.

Інгредієнти:
500 г м’ясного фаршу (у мене свинина), 2 цибулини, 600-700 г броколі, 100 мл сметани, 100 мл вершків, 4 яйця, 2 плавлені сирки (у мене зі шматочками печериць), 150 г твердого сиру («Едам», «Гауда»), сіль, перець, мускатний горіх.

Приготування:
Цибулю нарізати кубиками й спасерувати на олії до прозорості. Фарш посолити, поперчити й додати до цибулі. Смажити все разом до готовності фаршу.
Броколі розділити на шматочки й проварити декілька хвилин в підсоленій воді (не переварити!).
У форму викласти підсмажений фарш із цибулею.


Зверху брокколі.


Приготувати вершково-сирний соус: вершки, сметану, яйця, сир і мускатний горіх — ретельно збити вінчиком. Можна додати улюблені травки. 

Вилити зверху на броколі.

Запікати в духовці при 180°C протягом 30-40 хвилин.

Окремим рядком: спочатку утворюється багато рідини, але потім після охолодження страви вона повністю просочить броколі.


 

М`ясо та субпродукти, овочеві страви, фарш, броколі, сир

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Шашлик із «родзинкою» за рецептом мого батька
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1423
Саме в такий спосіб смажать м’яско відомі м’ясоїди та шашликолюби.
М'ясо «Панське» під пікантним чорничним соусом
м`ясо та субпродукти, рецепти від читачів
Аврора Крейнес 421
Дуже ароматне й смачне. А ще м'ясо виходить таким м’яким, що його можна їсти одними губами.
Фірмовий шашлик від мангальника ресторану «Хутір» Дмитра Савчука
м`ясо та субпродукти, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА 1517
М’ясо завдяки сухому маринаду завжди виходить м’яким, соковитим та ніжним.
Псевдо-шашлик у духовці – смакота без мангалу та диму
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 794
Нітрохи не гірший за свого «побратима», підсмаженого на багатті.
Показати ще
Коментарів - 0: