clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
20 Жовтня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1455

Курячі рулетики з яблуком та сиром


Фото: автора

Поєднання курячого м'яса та яблук виграшно в будь-якій страві. Ці ж апетитні рулетики не залишать байдужими жодного кулінарного естета, а для гурманів стануть джерелом радості й насолоди.

Спробуйте хоча б раз додати яблука в курячі котлети, подрібнивши їх разом із фаршем — отримаєте дуже ніжний і незвичайний смак низькокалорійної дієтичної страви. Але для свята або урочистої вечері хочеться приготувати що-небудь оригінальне, ситне і дуже смачне. У такому випадку, вас пречудово виручать курячі рулетики з яблуками. Це якраз те, що потрібно — і недорого, і швидко, і продукти всі прості й доступні.

Інгредієнти:
600 г курячого філе, перець чорний мелений, сіль, куркума, карі, 100-150 г твердого сиру, 2 яблука.
Сметанковий соус: 0,5 склянки сметани, цибулина, 2 ст. л. соєвого соусу, мускатний горіх, 100 мл вершків, часник, дрібка цукру, вершкове масло.

Приготування:
Куряче філе добре помити, розрізати на кшталт стейків. Кожен шматок добре відбити (зручно це робити через харчову плівку), посолити й поперчити. Посипати спеціями, перцем та сіллю, скласти один на оден й залишити промаринуватися на 15 хвилин.


Яблуко помити, почистити й нарізати соломкою. Сир також нарізати соломкою.


На кожну м’ясну відбивну викласти шматочок яблука та сиру, скрутити рулетик.


Обсмажити рулетики на сковорідці в мінімальній кількості олії до золотавого кольору й скласти їх у чавунний казанок або каструлю з товстим дном.


Приготувати сметанковий соус: на вершковому маслі підсмажити дрібно нарізані цибулю та часник. Додати сметану, вершки та соєвий соус. Здобрити мускатним горіхом і дрібкою цукру. Залити соусом рулетики й тушкувати все разом на маленькому вогні протягом 15-20 хвилин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: рецепт можна трохи ускладнити або видозмінити, додавши в начинку мелену корицю. Сир можна натерти на тертці, а яблука подрібнити маленькими кубиками. Вийде теж дуже смачно й незвично. До цієї страви замість сметанкового соусу можна приготувати яблучний. Для цього спечіть яблука й змішайте м'якоть із білим вином або соком лайма.


 

М`ясо та субпродукти, куряче філе, яблуко, сир, рулетики

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Котлети з фаршем, кабачками та сиром сулугуні
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1041
Рецепт простенький, а результат — смачненький.
Люля-кебаб на мангалі – смачна альтернатива шашлику
м`ясо та субпродукти, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 1026
Соковиті, ароматні, пікантні а-ля котлетки-ковбаски, дуже популярні на Кавказі, в Середній Азії та Туреччині.
Курячі гомілки, тушковані з галушками-нудлями
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 917
Ситна та незвична страва, яка підійде і для повсякденного, і для святкового столу.
Перець половинками, фарширований та запечений в духовці
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1051
Перець стає ніжним та м’яким, а фарш – дуже соковитим.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: