clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

20 Жовтня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1401

Курячі рулетики з яблуком та сиром


Фото: автора

Поєднання курячого м'яса та яблук виграшно в будь-якій страві. Ці ж апетитні рулетики не залишать байдужими жодного кулінарного естета, а для гурманів стануть джерелом радості й насолоди.

Спробуйте хоча б раз додати яблука в курячі котлети, подрібнивши їх разом із фаршем — отримаєте дуже ніжний і незвичайний смак низькокалорійної дієтичної страви. Але для свята або урочистої вечері хочеться приготувати що-небудь оригінальне, ситне і дуже смачне. У такому випадку, вас пречудово виручать курячі рулетики з яблуками. Це якраз те, що потрібно — і недорого, і швидко, і продукти всі прості й доступні.

Інгредієнти:
600 г курячого філе, перець чорний мелений, сіль, куркума, карі, 100-150 г твердого сиру, 2 яблука.
Сметанковий соус: 0,5 склянки сметани, цибулина, 2 ст. л. соєвого соусу, мускатний горіх, 100 мл вершків, часник, дрібка цукру, вершкове масло.

Приготування:
Куряче філе добре помити, розрізати на кшталт стейків. Кожен шматок добре відбити (зручно це робити через харчову плівку), посолити й поперчити. Посипати спеціями, перцем та сіллю, скласти один на оден й залишити промаринуватися на 15 хвилин.


Яблуко помити, почистити й нарізати соломкою. Сир також нарізати соломкою.


На кожну м’ясну відбивну викласти шматочок яблука та сиру, скрутити рулетик.


Обсмажити рулетики на сковорідці в мінімальній кількості олії до золотавого кольору й скласти їх у чавунний казанок або каструлю з товстим дном.


Приготувати сметанковий соус: на вершковому маслі підсмажити дрібно нарізані цибулю та часник. Додати сметану, вершки та соєвий соус. Здобрити мускатним горіхом і дрібкою цукру. Залити соусом рулетики й тушкувати все разом на маленькому вогні протягом 15-20 хвилин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: рецепт можна трохи ускладнити або видозмінити, додавши в начинку мелену корицю. Сир можна натерти на тертці, а яблука подрібнити маленькими кубиками. Вийде теж дуже смачно й незвично. До цієї страви замість сметанкового соусу можна приготувати яблучний. Для цього спечіть яблука й змішайте м'якоть із білим вином або соком лайма.


 

М`ясо та субпродукти, куряче філе, яблуко, сир, рулетики

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Деруни у горщиках по-галицьки, запечені із м’ясом та сметаною
м`ясо та субпродукти, овочеві страви, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 768
Цікава святкова інтерпретація всім відомої буденної страви.
Фірмовий шашлик від мангальника ресторану «Хутір» Дмитра Савчука
м`ясо та субпродукти, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА 1520
М’ясо завдяки сухому маринаду завжди виходить м’яким, соковитим та ніжним.
Шашлик із «родзинкою» за рецептом мого батька
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1425
Саме в такий спосіб смажать м’яско відомі м’ясоїди та шашликолюби.
Milanesa a la Suiza – відбивна по-аргентинськи під сиром із соусом «Бешамель»
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 309
Рецептом та особливостями приготування зі мною поділилася одна знайома з кулінарного форуму, яка якийсь час жила в Кордові. За її словами міланеса – це справжній місцевий кулінарний культ!
Показати ще
Коментарів - 0: