clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

23 Жовтня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 2548

Торт «Тірамісу»


Фото: автора

«Тірамісу» – це найпопулярніший десерт у світі. Але, якщо на його основі приготовлений торт, то смачнішого смаколика просто не існує.

Походження «Тірамісу» й досі невизначено, оскільки кожен регіон Італії вважає цей десерт своїм власним винаходом. Це найпопулярніший смаколик у світі. Секрет його такого шаленого успіху в тому, що всі інгредієнти класичного «Тірамісу» так ретельно підібрані й збалансовані, що ви, скуштувавши шматочок, точно зможете «потрапити на небеса» (назва десерту з італійської перекладається як «підніми мене вверх»). Цей тортик можна готувати як із готового печива «Савоярді», так і з домашнього, приготованого власноруч.


Інгредієнти:
Для печива «Саваярді»: 3 яйця, 30 г цукру, 60 г борошна, 15 г води.
Для крему: на баночку сиру «Маскарпоне» (500 г) — 160 г цукру, 3 яйця, 200 мл жирних вершків для збивання (33%), 1ст. л. розведеного желатину.

Приготування:
Печиво: білки збити з цукром до не надто густої піни. Жовтки розмішати з водою і додати 1/4 частину борошна. З'єднати обидві субстанції, всипати борошно, яке залишилося (тісто виходить дуже ніжним й повітряним). За допомогою кондитерського шприца видавлювати тісто у вигляді смужок «Савоярді» і випікати при 170ºС до готовності. За бажанням можна присипати цукром (саме наявність води робить тісто «стоячим» і не дає печиву втратити форму).

Заздалегідь слід приготувати просочення для печива: солодка кава експрессо з додаванням «Амаретто» (якщо хочете приготувати «безалкогольне «Тірамісу», використовуйте мигдальну есенцію). Занурювати кожне печиво в просочення й викласти нижній шар торта. Потім — крем й знову печиво. Завершити кремом.

Крем: одразу обмовлюся, що крем для креманок не містить желатин. Але якщо ви хочете, щоб це був тортик, який тримає форму, желатин таки знадобиться. Хтось готує крем для «Тірамісу» із додаванням збитих білків, хтось – із додаванням вершків, а хтось (і це я!) – з додаванням і того, й іншого. Мені здається такий варіант ніжнішим і вишуканішим. Для крему відділити білки від жовтків і збити їх окремо з цукром (по 80 г на жовтки і білки). Вершки також збити і ввести в них розчинений (але не гарячий!) желатин. Додати «Маскарпоне» й по черзі — збиті білки та жовтки. Поставити все у холодильник на декілька годин для застигання.


Окремим рядком: класичне «Тірамісу» перед подачею посипається какао.

З готовим магазинним "Савоярді" (італійського виробництва):

І з домашнім печивом "Савоярді":


 

торти, десерти, Тірамісу, маскарпоне, Савоярді, італійська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Тістечко «Білочка» із в’яленою журавлиною
солодка випічка, торти
Світлана ЯСЬКОВА 597
Подібні смаколики часто-густо продаються в магазинах, але, повірте, з домашніми їх просто не порівняти!
Сирний торт із яблучним кремом
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1173
Дуже смачний смаколик, у якому гармонійно поєднуються ніжні коржі й крем із легкою кислинкою.
Найніжніший торт «Нірка крота» – еталон французької випічки
торти, торти
Світлана ЯСЬКОВА 1141
Мій фаворит у сімейному списку ідеальної фруктово-шоколадної випічки.
Торт «Шоколадний купол» із вишнею
торти
Світлана ЯСЬКОВА 609
Шоколадно-медовий бісквіт, терпкуватий смак шоколадного заварного крему, вишня і коньяк – дивовижне поєднання!
Показати ще
Коментарів - 0: