clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
27 Жовтня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 2293

Товстолоб без кісток


Фото: автора

Така рибка виходить ніжною й соковитою, а томатний соус вдало підкреслює її смак та «розчиняє» дрібні кісточки.

Я особисто не дуже люблю товстолоба. Цей товариш кістлявий — що маленький, що великий. Проте нещодавно в своєї знайомої я спробувала дивовижну страву з цієї непрезентабельної рибки й закохалася у рецепт назавжди. Готується все просто, від вас буде потрібно лише терпіння протягом 4 годин, поки товстолобик буде в духовці позбавлятися від кісток))

Інгредієнти:
Товстолоб, кукурудзяне борошно — для панірування, олія — для смаження, морквина, цибулина, половина коріння селери (або петрушки), приправа для риби, лавровий листок.
Для маринаду: 0,5 склянки томатнох пасти, 0,5 склянки 6%-го оцту (у мене яблучний; якщо ж у вас оцет міцніший, його можна розвести трішки водою), 0,5 склянки олії (я не використовувала взагалі), 3 ст. л. цукру.

Приготування:
Товстолоба почистити, випатрати, видалити хвіст, голову, плавники, помити й розрізати на порційні шматки (рибу бажано обирати середнього розміру, оскільки з маленькою багато метушні, а з великою виникнуть труднощі в процесі розм'якшення кісток). Посолити й приправити спеціями.

Запанірувати рибу в кукурудзяному борошні.

Обсмажити на сковорідці з обох боків.


Нарізати овочі й коріння для маринаду — цибулю, моркву, корінь петрушки або селери — все в довільній формі. Обсмажити все окремо в невеликій кількості олії.

Для маринаду змішати всі інгредієнти.

В глибоку форму або гусятницю скласти шарами: риба-овочі-риба-овочі тощо.

Залити все маринадом і додати лавровий листок за смаком.

Поставити в духовку на середній вогонь на 3-4 години під кришку (можна накрити фольгою). За годину до кінця приготування, кришку прибрати.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: згодна, що готувати довго, але за цей час всі маленькі кісточки розчиняться й можна буде насолоджуватися розкішною рибкою. Дуже смачно з рисом або картопляним пюре.  

риба та морепродукти, товстолоб, риба в маринаді

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Смажена салака-хамса по-іспанськи (Boquerones ан Adobo)
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1306
Головний секрет страви – рибка спочатку маринується, а лише потім смажиться.
Скумбрія-гриль на багатті – лідер серед страв на мангалі
риба та морепродукти, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 1276
Поки сезон пікніків не скінчився є ще можливість спробувати приготувати рибку на багатті.
Риба, смажена в картопляній сорочці
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 913
Соковита, ніжна м’якоть нототенії в обрамленні хрумкої золотавої скоринки із картоплі.
Риба в кефірі на "овочевій подушці"
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1323
Досить цікавий і простий спосіб приготування, завдяки якому будь-яка, навіть сухувата «від природи» риба, виходить ніжною і соковитою.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: