Гаряча тема:
- Війна
І я його цілком розумію й погоджуюся із ним. Адже при тому, що продуктів потрібна мінімальна кількість, результат перевершує всі сподівання. Пекла це печиво вже декілька разів і щоразу воно зникає вмить. Подобається абсолютно всім, навіть чоловікові, який пісочне тісто не сприймає в принципі.
Інгредієнти:
Для тіста: Склянка борошна, 120 г нарізаного кубиками холодного масла, 4 ст. л. цукру, ванілін.
Крем тоффі: 50 г вершкового масла, 4 ст. л. цукру, дрібка солі, 400 г згущеного молока.
Крім того: 150 г молочного шоколаду (у мене чорний), 30 г вершкового масла, 50 г фундука.
Форма прямокутна зі стороною 23х30 см.
Приготування:
Просіяти борошно в миску, додати масло й розтерти як локшину. Додати цукор та ванілін і замісити тісто (спочатку маса ніяк не хоче замішуватися; я навіть хотіла додати жовток, але поступово під дією тепла рук тісто таке замісилося й стало дуже приємним на дотик та еластичним).
Викласти тісто на дно форми, встеленої пергаментом (розкачувати його не потрібно, працюємо руками приплюскуючи та розтягуючи) й наколоти виделкою.
Випікати при температурі 180°С протягом 15-20 хвилин, поки тісто не зарум'яниться. Дати охолонути у формі (я рекомендую також і крем тоффі наносити на тісто не витягуючи його з форми, оскільки тісто крихке та ламке. А крем із шоколадом його скріплять зверху й тоді можна буде без проблем нарізати його на потрібні вам шматочки).
Приготувати крем-тоффі: в тефлонову каструлю покласти масло, цукор і згущене молоко. Додати дрібку солі. Варити на повільному вогні, постійно помішуючи, поки суміш не закіпить. Зменшити вогонь до мінімуму й варити близько 5 хвилин або довше, поки маса не загусне, стане блідо-жовтою і почне відходити від стінки каструлі (я робила печиво вже багато разів і весь час варила тоффі не менше 20 хвилин. Тільки тоді він «правильно» смачний. При цьому не припиняти мішати, інакше сгущенка відразу підгорить).
Викласти масу рівним шаром. Дати охолонути.
Зверху покласти горіхи (я розрізаю фундук надвоє і кладу половинками).
Коли маса охолоне розтопити шоколад на водяній бані разом із маслом. Залити все цією сумішшю і поставити в прохолодне місце (я виливаю шоколад зверху, а потім розмащую його силіконовою кісточкою. Так він покриває всі нерівності й горішки).
Після того, як шоколад добре застигне, вийняти випічку з холодильника й розрізати як вам подобається — квадратиками, ромбиками, трикутниками.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: готове печиво раджу зберігати при кімнатній температурі, оскільки в холодильнику тоффі сильно застигає і печенюшки не дуже зручно кусати. Адже пісочне тісто саме по собі твердіше, ніж всі інші види випічки. Я зберігаю порізане печиво на великому блюді під харчовою плівкою.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: