clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
1 Листопада 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1264

Чанахі у горщиках


Фото: автора

Автентична страва грузинської кухні з баранини, квасолі й овочів, тушкованих у казані або глиняних горщиках.

 В цілому різновидів чанахі досить багато: їх готують із яловичини, свинини і навіть курячого м'яса. Головне, щоб воно було жирненьким, не пісним. Мені пощастило «роздобути» шматок баранини, але можна спокійно замінити її на свинячий ошийок, ребра з додаванням менш жирного м’яса, або приготувати чанахі на самих реберцях.

Інгредієнти:
600 г картоплі, 600 г м'якоті баранини, 150 г квасолі, 100 г цибулі, 100 г моркви, перець болгарський, 2 зубки часнику, 1 ст. л. томатної пасти, 2 ст. л. борошна, 1 ст. л. олії, лавровий листок, запашний перець, спеції (сіль, перець чорний мелений, перець червоний мелений, хмелі-сунелі).

Приготування:
Відварити квасолю до готовності (краще попередньо замочити її на ніч у воді).


М'ясо баранини промити, зачистити від плівок і нарізати великими шматками.


Підсмажити його у невеликій кількості олії до готовності, приблизно 20-25 хвилин. Посолити й поперчити, додати спеції..
Картоплю нарізати великими шматками, такими ж як і м'ясо. Підсмажте її на невеликій кількості олії протягом 15 хвилин, майже до готовності (не забудьте посолити).
Цибулю нарізати кубиками, моркву — брусочками.

Перець — кільцями.

Підсмажити овочі до золотавого кольору.
Борошно підсмажити на сухій сковорідці, без додавання олії до світло-коричневого кольору. Дати суміші охолонути, змішати до однорідної консистенції з півсклянкою холодної води. Перекласти м'ясо й картоплю в глечики, залити водою так, щоб вона повністю покрила продукти. Сюди ж додати варену квасолю й смажені овочі. Заправити чанахі томатною пастою або томатним соусом, також влити суміш підсмаженого борошна з водою (якщо в суміші будуть грудочки, перетріть її через сито). Готувати в духовій шафі практично до готовності (20-25 хвилин). Глечики вийняти з духовки. Часник почистити й вичавити через прес, додати його у страву. Потомити в духовці ще протягом 5 хвилин. Готові чанахі притрусити зеленню на ваш смак (петрушка, кінза, кріп).

М`ясо та субпродукти, страви в горщиках, баранна, грузинська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Куряча печінка по-італійськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 966
Дуже смачна, легка й швидка в приготуванні а-ля запіканка, рецептом якої зі мною поділився один знайомий шеф-кухар італійського ресторанчика.
Котлети з фаршем, кабачками та сиром сулугуні
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1037
Рецепт простенький, а результат — смачненький.
Свинина зі сливами – приголомшливе смакове поєднання
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 991
Чудовий соус ідеально доповнює м’ясо!
Курячі гомілки, тушковані з галушками-нудлями
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 904
Ситна та незвична страва, яка підійде і для повсякденного, і для святкового столу.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: