clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
2 Листопада 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1500

«Вертуни» з ковбасним сиром у кукурудзяних пластівцях


Фото: автора

Всім-всім, хто не любить куряче філе й знаходить його сухим, невиразним і нудним, присвячується!

Пропоную вам один із варіантів приготування філе, коли сухо й прісно не буде точно. Навіть наступного дня. Поєднання копченого сиру, соковитого перцю, пекучого часничку й солодкої кукурудзяної скоринки дає таку симфонію смаку, що навіть затяті вередуни мовчать і жують. Усередині «вертуни» неодмінно виходять дуже соковитими й ніжними.

Інгредієнти:
4 шт. курячого філе, 1-2 солодкі болгарські перчини, 200 г ковбасного сиру, 2 яйця, спеції за смаком (сіль, перець, карі), зелень, жменька борошна для панірування, 100 г (невеличка коробочка) солодких кукурудзяних пластівців.

Приготування:
Філе помити, розрізати повздовж на 3-4 частини, кожну відбити через харчову плівку молотком для відбивних. Замаринувати м’ясо у спеціях та солі й залишити маринуватися на 10-15 хвилин.


Ковбасний сир та перець нарізати тонкими смужками.
На відбите філе викласти сир і перець. Загорнути у вигляді маленьких рулетів (не бійтеся, вертуни не розвернуться! Вже на стадії обмакування в борошно вони будуть щільно «упаковані». Навіть якщо філе розірване в деяких місцях, сміливо ці огріхи загортайте).


Яйця збити. Кукурудзяні пластівці просто в пакетику покришити руками (якщо подрібнити сильно, вийде борошно, а якщо недостатньо — тоді вертуни швидко підгоратимуть).


Запанірувати вертуни в борошні.


Потім — занурити у яєчний кляр.


Наприкінці обкачати в кукурудзяних пластівцях.


Смажити на невеликому вогні з обох боків до рум’яної скоринки.

Подавати, прикрасивши смужками болгарського перцю та зеленню петрушки.

 

 

 

м`ясо та субпродукти, страви з курятини, вертуни, ковбасний сир, кукурудзяні пластівці

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

М’ясні гнізда, запечені із соусом «Бешамель» та адигейським сиром
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 986
Ще одна варіація смачних, соковитих та головне корисних котлеток із духовки.
Ніжний печінковий паштет із чорносливом
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 498
Дуууже смачний, він практично тане в роті!
Домашня курка в духовці з вишнею: соковита та м’яка
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 845
Завдяки кислій ягоді та спеціальній технології волокна м’яса птиці стають ніжними й буквально самі відстають від кісток!
Гуляш по-віденськи (Saftgulasch) – багато цибулі і ніякого борошна!
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 782
Цей рецепт знайшла в кулінарній книзі «Улюблені страви австрійської кухні» і відтоді часто готую цю смакоту для своїх рідних. М’ясо виходить дивовижно смачним!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 2:
Від: Світлана Яськова03.11.2015 22:29Юлія, так. Саме копчений сир та незвична паніровка надають крученикам особливої родзинки. Але це не означає, що з іншим сиром не буде смачно. Гадаю, що із сулугуні або із бринзою також суперово. Експерименти лише вітаються!
Від: Мойсеєнко Юлія03.11.2015 22:01Смачні мабуть) А якщо додати інший сир також смачно буде? Чи весь прикол у запаху копченого сиру?