clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
3 Листопада 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1935

Салат із оселедцем, яйцем та квасолею


Фото: автора

Оселедець наше все! З чим ми його лише не куштували, але у поєднанні із квасолею — вперше.

Дуже душевний, ніжний та ситний салатик для любителів оселедця. Оскільки інгредієнтів небагато, особливу увагу слід звернути на якість риби: якщо вона солонувата, то її необхідно попередньо вимочити. Квасолю ж я рекомендую використовувати саме варену, а не консервовану. Адже остання може дати страві небажану сіль. Майонез же можна замінити на нерафіновану соняшникову олію або сметанну заправку. Із ними салатик теж дуже смачний.

Інгредієнти на 5 порцій:
Слабосолоний оселедець, 3-4 варені яйця, дві склянки вареної білої квасолі (у мене молода заморожена; в іншому випадку квасолю слід попередньо замочити перед відварюванням), 1/2 пучка зеленої цибулі.
Заправка: домашній майонез (у мене оливковий: 1 яйце, 0,5 склянки оливкової олії, 1 ч. л. готової гірчиці, 0,5 ч. л. цукру, 0,5 ч. л. солі, 1 ч. л. лимонного соку, трішки меленого перцю);

або сметанний соус — 2-3 ст. л. густої сметани, 1 ч. л. ніжної гірчиці, сіль, цукор; або соняшникова олія — запашна не рафінована.

Приготування:
Оселедець почистити, зняти шкірку, обробити на філе. Якщо риба солонувата, промити холодною водою і замочити в розчині молока й води (з розрахунку 2:1) на годину. Потім добре промокнути паперовим рушником або серветкою.
В глибокій мисці з'єднати порізані дрібним кубиком оселедець і яйця, додати квасолю (рідина повністю злити).

Зелену цибулю нарізати й одразу додати в салат. Заправити заправкою.

Ретельно все перемішати.


При порціонній подачі щедро посипати готовий салат зеленою цибулею та прикрасити шматочками вареного яйця.


 

салати, риба та морепродукти, овочеві страви, квасоля, оселедець

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат «Тбілісі» з курятиною та квасолею
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1081
Дуже смачний і ошатний салатик! Пікантний, ситний і, в той же час, не важкий.
Салат із хурмою, моцареллою та куркою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 775
Солодкість хурми, ніжність сиру моцарелла і пряно-медова заправка – це і ідеальна закуска, і легка та корисна вечеря!
Салат з куркою та грибами в консервованих персиках
салати
Світлана ЯСЬКОВА 443
Іноді, компонуючи на перший погляд абсолютно несумісні продукти, можна отримати чудовий результат. Такий несподівано вдалий союз виходить, коли в одному рецепті «зустрічаються» курка з персиком.
Салат із броколі, огірка й кукурудзи
салати
Світлана ЯСЬКОВА 863
Страва чудово підійде до шашлику й грилю.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 3:
Від: Світлана Яськова05.11.2015 19:14Дякую, мої любі, за увагу до рецепту та схвальні відгуки. Салатик дійсно смачненький. І хоча я не великий прихильник майонезу, встояти перед спокусою також не змогла!))
Від: Майданюк Олег05.11.2015 09:00смакота
Від: віта04.11.2015 21:26Дуууууже смачний салатик.Всім раджу приготувати.