ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Салат із оселедцем, яйцем та квасолею

3 Листопада 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 6540

Фото: автора

Оселедець наше все! З чим ми його лише не куштували, але у поєднанні із квасолею — вперше.

Дуже душевний, ніжний та ситний салатик для любителів оселедця. Оскільки інгредієнтів небагато, особливу увагу слід звернути на якість риби: якщо вона солонувата, то її необхідно попередньо вимочити. Квасолю ж я рекомендую використовувати саме варену, а не консервовану. Адже остання може дати страві небажану сіль. Майонез же можна замінити на нерафіновану соняшникову олію або сметанну заправку. Із ними салатик теж дуже смачний.

Інгредієнти на 5 порцій:
Слабосолоний оселедець, 3-4 варені яйця, дві склянки вареної білої квасолі (у мене молода заморожена; в іншому випадку квасолю слід попередньо замочити перед відварюванням), 1/2 пучка зеленої цибулі.
Заправка: домашній майонез (у мене оливковий: 1 яйце, 0,5 склянки оливкової олії, 1 ч. л. готової гірчиці, 0,5 ч. л. цукру, 0,5 ч. л. солі, 1 ч. л. лимонного соку, трішки меленого перцю);

або сметанний соус — 2-3 ст. л. густої сметани, 1 ч. л. ніжної гірчиці, сіль, цукор; або соняшникова олія — запашна не рафінована.

Приготування:
Оселедець почистити, зняти шкірку, обробити на філе. Якщо риба солонувата, промити холодною водою і замочити в розчині молока й води (з розрахунку 2:1) на годину. Потім добре промокнути паперовим рушником або серветкою.
В глибокій мисці з'єднати порізані дрібним кубиком оселедець і яйця, додати квасолю (рідина повністю злити).

Зелену цибулю нарізати й одразу додати в салат. Заправити заправкою.

Ретельно все перемішати.


При порціонній подачі щедро посипати готовий салат зеленою цибулею та прикрасити шматочками вареного яйця.


 

салати, риба та морепродукти, овочеві страви, квасоля, оселедець

Коментарі:

  Так  Ні, дякую