Гаряча тема:
- Війна
Дуже душевний, ніжний та ситний салатик для любителів оселедця. Оскільки інгредієнтів небагато, особливу увагу слід звернути на якість риби: якщо вона солонувата, то її необхідно попередньо вимочити. Квасолю ж я рекомендую використовувати саме варену, а не консервовану. Адже остання може дати страві небажану сіль. Майонез же можна замінити на нерафіновану соняшникову олію або сметанну заправку. Із ними салатик теж дуже смачний.
Інгредієнти на 5 порцій:
Слабосолоний оселедець, 3-4 варені яйця, дві склянки вареної білої квасолі (у мене молода заморожена; в іншому випадку квасолю слід попередньо замочити перед відварюванням), 1/2 пучка зеленої цибулі.
Заправка: домашній майонез (у мене оливковий: 1 яйце, 0,5 склянки оливкової олії, 1 ч. л. готової гірчиці, 0,5 ч. л. цукру, 0,5 ч. л. солі, 1 ч. л. лимонного соку, трішки меленого перцю);
або сметанний соус — 2-3 ст. л. густої сметани, 1 ч. л. ніжної гірчиці, сіль, цукор; або соняшникова олія — запашна не рафінована.
Приготування:
Оселедець почистити, зняти шкірку, обробити на філе. Якщо риба солонувата, промити холодною водою і замочити в розчині молока й води (з розрахунку 2:1) на годину. Потім добре промокнути паперовим рушником або серветкою.
В глибокій мисці з'єднати порізані дрібним кубиком оселедець і яйця, додати квасолю (рідина повністю злити).
Зелену цибулю нарізати й одразу додати в салат. Заправити заправкою.
Ретельно все перемішати.
При порціонній подачі щедро посипати готовий салат зеленою цибулею та прикрасити шматочками вареного яйця.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: