clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
4 Листопада 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1972

Печінка «Царська» в молоці


Фото: автора

Така печінка виходить дивовижною, м’якою і ніжною. Відірватися просто неможливо: їж її і ще хочеться!

Досвідчені господині, прочитавши рецепт, зрозуміють, що це шедевр! І стверджую це без зайвою скромності Молоко просто дивовижним чином «впливає» на печінку. Головне – добре зачистити субпродукт, видалити всі прожилки.


Інгредієнти:
500 г печінки (свинячої, яловичої), 0,5 л молока, 4 цибулини, 3 морквини, 3 зубки часнику, сіль, перець, каррі, 3-4 ст. л. борошна, 2-3 яйця, олія.


Приготування:
Печінку замочити звечора у воді. Зранку воду злити й вимочити її в молоці протягом 40 хвилин. Нарізати пластинками (не тонкими!) і відбити, посолити, поперчити. Обкачати в борошні, а потім у збитому яйці й обсмажити на сковорідці на олії до рум'яного кольору. Окремо обсмажити цибулю, нарізану кільцями, натерту моркву та подрібнений часник. Наприкінці смаження посолити та додати каррі. На дно казана або каструлі покласти трохи спасерованих овочів, зверху печінку і так до кінця шарами. Залити все молоком, в якому печінка вимочувалася (щоб рівень молока був не вище рівня печінки), і поставити на вогонь. Як закипить, зменшити вогонь, накрити кришкою й тримати на вогні 20-25 хвилин.

Окремим рядком: краще за все брати яловичу печінку, але у мене була лише свиняча. Чесно кажучи, вийшло нічим не гірше. Моя племінниця, яка печінку не їсть в принципі, наминала за обидві щоки!


 

М`ясо та субпродукти, печінка, молоко

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Ніжний печінковий паштет із чорносливом
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 498
Дуууже смачний, він практично тане в роті!
М’ясні гнізда, запечені із соусом «Бешамель» та адигейським сиром
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 986
Ще одна варіація смачних, соковитих та головне корисних котлеток із духовки.
Що приготувати на Новий рік 2018: кращі рецепти м’ясних страв
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1184
Жовтий Земляний Собака — любить веселощі та смачну їжу. Тому новорічний стіл обов’язково накривайте з урахуванням вподобань господаря року. Насамперед, він хижак, тому зробіть акцент на м’ясних стравах.
«Свинина в раю» з чорносливом у вершково-горіховому соусі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 688
Соковите м’ясо, яке буквально можна їсти одними губами!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: