clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

4 Листопада 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1807

Печінка «Царська» в молоці


Фото: автора

Така печінка виходить дивовижною, м’якою і ніжною. Відірватися просто неможливо: їж її і ще хочеться!

Досвідчені господині, прочитавши рецепт, зрозуміють, що це шедевр! І стверджую це без зайвою скромності Молоко просто дивовижним чином «впливає» на печінку. Головне – добре зачистити субпродукт, видалити всі прожилки.


Інгредієнти:
500 г печінки (свинячої, яловичої), 0,5 л молока, 4 цибулини, 3 морквини, 3 зубки часнику, сіль, перець, каррі, 3-4 ст. л. борошна, 2-3 яйця, олія.


Приготування:
Печінку замочити звечора у воді. Зранку воду злити й вимочити її в молоці протягом 40 хвилин. Нарізати пластинками (не тонкими!) і відбити, посолити, поперчити. Обкачати в борошні, а потім у збитому яйці й обсмажити на сковорідці на олії до рум'яного кольору. Окремо обсмажити цибулю, нарізану кільцями, натерту моркву та подрібнений часник. Наприкінці смаження посолити та додати каррі. На дно казана або каструлі покласти трохи спасерованих овочів, зверху печінку і так до кінця шарами. Залити все молоком, в якому печінка вимочувалася (щоб рівень молока був не вище рівня печінки), і поставити на вогонь. Як закипить, зменшити вогонь, накрити кришкою й тримати на вогні 20-25 хвилин.

Окремим рядком: краще за все брати яловичу печінку, але у мене була лише свиняча. Чесно кажучи, вийшло нічим не гірше. Моя племінниця, яка печінку не їсть в принципі, наминала за обидві щоки!


 

М`ясо та субпродукти, печінка, молоко

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Тушкований кролик у червоному вині
м`ясо та субпродукти, рецепти від читачів
Анка Кофеманка 593
Страва найкраще смакує із картопляним пюре та рисом. Хоча і без гарніру вона пречудова!
Гомілки, фаршировані сиром сулугуні, перепелиними яйцями та зеленню
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 557
Можна приготувати курячі ніжки з грибною начинкою, картопляним пюре та навіть капустою. Завжди виходить однаково смачно.
Французькі «жаб’ячі лапки» з курячої грудки
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1107
Українська інтерпретація всесвітньовідомого делікатесу.
Запечена курочка, фарширована яблуками та чорносливом
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 539
Бонус – цікавий метод приготування, завдяки якому м’ясо завжди виходить соковитим та із рум’яною скоринкою.
Показати ще
Коментарів - 0: