clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
4 Листопада 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1843

Печінка «Царська» в молоці


Фото: автора

Така печінка виходить дивовижною, м’якою і ніжною. Відірватися просто неможливо: їж її і ще хочеться!

Досвідчені господині, прочитавши рецепт, зрозуміють, що це шедевр! І стверджую це без зайвою скромності Молоко просто дивовижним чином «впливає» на печінку. Головне – добре зачистити субпродукт, видалити всі прожилки.


Інгредієнти:
500 г печінки (свинячої, яловичої), 0,5 л молока, 4 цибулини, 3 морквини, 3 зубки часнику, сіль, перець, каррі, 3-4 ст. л. борошна, 2-3 яйця, олія.


Приготування:
Печінку замочити звечора у воді. Зранку воду злити й вимочити її в молоці протягом 40 хвилин. Нарізати пластинками (не тонкими!) і відбити, посолити, поперчити. Обкачати в борошні, а потім у збитому яйці й обсмажити на сковорідці на олії до рум'яного кольору. Окремо обсмажити цибулю, нарізану кільцями, натерту моркву та подрібнений часник. Наприкінці смаження посолити та додати каррі. На дно казана або каструлі покласти трохи спасерованих овочів, зверху печінку і так до кінця шарами. Залити все молоком, в якому печінка вимочувалася (щоб рівень молока був не вище рівня печінки), і поставити на вогонь. Як закипить, зменшити вогонь, накрити кришкою й тримати на вогні 20-25 хвилин.

Окремим рядком: краще за все брати яловичу печінку, але у мене була лише свиняча. Чесно кажучи, вийшло нічим не гірше. Моя племінниця, яка печінку не їсть в принципі, наминала за обидві щоки!


 

М`ясо та субпродукти, печінка, молоко

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Куряча запіканка-хлібець «Три кольори»
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 661
Ніжна запіканочка з трьома смаками – ситна й не калорійна.
Кучмачі з курячих субпродуктів по-грузинськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 498
Пряна, гостра й надзвичайно ароматна гаряча страва.
Курка, запечена на солі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 759
Дієтичний рецепт із кулінарної книги Дарії Донцової, який можна назвати рятівною чарівною паличкою.
Курка в кефірі – експрес-рецепт для зайнятих господинь
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 579
На цей простий, проте неймовірно смачний, рецептик натрапила на одному з кулінарних форумів. Після перегляду склалося таке враження, що лише ледачий не готує курку в кефірі!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: