ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Мамалига з білими грибами та бринзою

6 Листопада 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5154

Фото: автора

Мамалига — це дуже смачна та поживна кукурудзяна каша, яку готують в Румунії, Молдові, Польщі та Угорщині. На Закарпатті ж вона царювала на столі з давніх-давен.

До мамалиги, зазвичай, подають інші інгредієнти, аби перетворити її з буденної в святкову страву: овечу бринзу, сметану, шкварки, смажену цибульку, гриби. Все подається окремо й кожен собі накладає в тарілку скільки хоче.

Інгредієнти:
330 г кукурудзяного борошна, сіль, 740 мл води, 300-400 г білих заморожених або сушених грибів, 200 г бринзи.

Приготування:
Підсолену воду довести до кипіння й обережно тонкою цівкою всипати у неї необхідну кількість просіяного кукурудзяного борошна. Все ретельно розмішати й залишити “томитися” на слабкому вогні на 15-20 хвилин. Потім мамалигу слід зняти з плити, ще раз гарненько перемішати за допомогою дерев’яної лопатки або ложки (каша повинна бути без грудочок, однорідна).
Після цього каструлю з мамалигою накрити кришкою і продовжити готувати, поставивши на водяну баню ще на 15 хвилин. Коли каша почне вільно відходити від стінок каструлі, це й буде свідчити, що страва готова. Каструлю з гарячою мамалигою перевернути на змочену водою дерев’яну дошку або тарілку, розділити на порції (краще за допомогою товстої нитки) і подати, додавши смажені на шкварках білі гриби та посипавши бринзою. Можна також поливати сметаною або молоком, або подавати як гарнір до м’яса чи риби.


 

крупи та страви з борошна, мамалига, закарпатська кухня, гриби

Коментарі:

  Так  Ні, дякую