Гаряча тема:
- Війна
До мамалиги, зазвичай, подають інші інгредієнти, аби перетворити її з буденної в святкову страву: овечу бринзу, сметану, шкварки, смажену цибульку, гриби. Все подається окремо й кожен собі накладає в тарілку скільки хоче.
Інгредієнти:
330 г кукурудзяного борошна, сіль, 740 мл води, 300-400 г білих заморожених або сушених грибів, 200 г бринзи.
Приготування:
Підсолену воду довести до кипіння й обережно тонкою цівкою всипати у неї необхідну кількість просіяного кукурудзяного борошна. Все ретельно розмішати й залишити “томитися” на слабкому вогні на 15-20 хвилин. Потім мамалигу слід зняти з плити, ще раз гарненько перемішати за допомогою дерев’яної лопатки або ложки (каша повинна бути без грудочок, однорідна).
Після цього каструлю з мамалигою накрити кришкою і продовжити готувати, поставивши на водяну баню ще на 15 хвилин. Коли каша почне вільно відходити від стінок каструлі, це й буде свідчити, що страва готова. Каструлю з гарячою мамалигою перевернути на змочену водою дерев’яну дошку або тарілку, розділити на порції (краще за допомогою товстої нитки) і подати, додавши смажені на шкварках білі гриби та посипавши бринзою. Можна також поливати сметаною або молоком, або подавати як гарнір до м’яса чи риби.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: