clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

6 Листопада 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1214

Мамалига з білими грибами та бринзою


Фото: автора

Мамалига — це дуже смачна та поживна кукурудзяна каша, яку готують в Румунії, Молдові, Польщі та Угорщині. На Закарпатті ж вона царювала на столі з давніх-давен.

До мамалиги, зазвичай, подають інші інгредієнти, аби перетворити її з буденної в святкову страву: овечу бринзу, сметану, шкварки, смажену цибульку, гриби. Все подається окремо й кожен собі накладає в тарілку скільки хоче.

Інгредієнти:
330 г кукурудзяного борошна, сіль, 740 мл води, 300-400 г білих заморожених або сушених грибів, 200 г бринзи.

Приготування:
Підсолену воду довести до кипіння й обережно тонкою цівкою всипати у неї необхідну кількість просіяного кукурудзяного борошна. Все ретельно розмішати й залишити “томитися” на слабкому вогні на 15-20 хвилин. Потім мамалигу слід зняти з плити, ще раз гарненько перемішати за допомогою дерев’яної лопатки або ложки (каша повинна бути без грудочок, однорідна).
Після цього каструлю з мамалигою накрити кришкою і продовжити готувати, поставивши на водяну баню ще на 15 хвилин. Коли каша почне вільно відходити від стінок каструлі, це й буде свідчити, що страва готова. Каструлю з гарячою мамалигою перевернути на змочену водою дерев’яну дошку або тарілку, розділити на порції (краще за допомогою товстої нитки) і подати, додавши смажені на шкварках білі гриби та посипавши бринзою. Можна також поливати сметаною або молоком, або подавати як гарнір до м’яса чи риби.


 

крупи та страви з борошна, мамалига, закарпатська кухня, гриби

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Котлети з грибною начинкою, запечені під сметанним соусом
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 3387
Мега-смачна страва, яка підходить до будь-якого гарніру.
Грибна юшка – національна родзинка Карпат
перші страви, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 1293
Завдяки різноманітності карпатської кухні, ароматний і насичений суп з білих грибів може готуватися по-різному навіть в одному й тому ж селищі.
Кус-кус з грибами по-туніськи
гриби, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 794
Це лише один із варіантів приготування такої чудової крупи.
НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Маринована закуска із заморожених лісових грибів
закуски, гриби, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 973
Швидкий і експрес-метод для святкового столу.
Показати ще
Коментарів - 0: