clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
7 Листопада 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 2737

Кавовий чізкейк


Фото: автора

Я кавоман зі стажем, а чізкейки завжди обожнювала. Проте від цього просто втратила свідомість і прийду до тями ще не скоро!:))

Як вам три шари в одному чізі? Кавовий аромат і присмак у будь-якому кулінарному виробі для мене – справжня приманка... Тож пройти повз цей рецепт у мене не було жодного шансу. Неймовірно кавова, ніжно-кремова основа, в мега-шоколадній «оправі», а зверху – вершкова «фата»… Хіба хтось встоїть перед цією спокусою?


Інгредієнти:
Для пісочної основи: 200 г борошна, 50 г гіркого шоколаду, 120 г цукрової пудри, 120 г вершкового масла, 1/5 ч. л. меленого мускатного горіха.
Для шоколадного прошарку: 50 мл 33% вершків, 150 г гіркого шоколаду (у мене екстрачорний – 76% какао), 50 мл дуже міцної свіжезвареної кави.
Для сирно-кавового шару: 700 г ніжного крем-сиру (оскільки він коштує недешево я взяла навпіл – 350 г крем-чізу «Almette» та 350 г домашнього вологого сиру, ретельно перетертого; можна використовувати солодкі ванільні сирочки), 4 яйця, 200 г цукру, 3 ст. л. картопляного крохмалю, 3 ст. л. розчинної кави (в порошку), 3 ст. л. рому (я брала коньяк+ромова есенція), 10 г ванільного цукру.
Для сметанної заливки: 250 г 30% сметани (бажано домашньої), 80 г цукрової пудри, 5 г ваніліну.


Приготування:
Приготувати основу: змішати в мисці борошно, какао, цукрову пудру, мускатний горіх. Шоколад натерти на дрібній тертці (я подрібнила в блендері) та додати його до борошняної суміші. Змішати все з добре розм’якшеним маслом. У вас має вийти щось н кшталт липкого «тіста». Викласти його в роз'ємну форму (діаметр – 28 см), попередньо змащену маслом, формуючи високі бортики.


Зробити шоколадно-кавовий ганаш: шоколад поламати. Вершки довести до кипіння. Каву попередньо зварити. Зняти вершки з вогню, одразу додати в них шоколад та гарячу каву. Мішати до повного розчинення шоколаду. Суміш має бути однорідною та глянцевою. Вилити ганаш на пісочну основу.

Накрити форму харчовою плівкою й прибирати в морозильну камеру на 30-40 хвилин (вона має повністю застигнути й стати твердою).


Сирно-кавова суміш: всі продукти для основного шару мають обов'язково бути кімнатної температури. Сир, ванілін і цукор збити в блендері до однорідності ра(я окремо збивала блендером домашній сир – доти, поки він не став однорідним, як паста, без крупинок. Потім з’єднала цю сирну массу з магазинним крем-чізом та ще раз збила все разом уже в міксері). Додати ром (коньяк), каву і крохмаль, знову збити. Поступово по одному ввести яйця, не припиняючи збивати. Сирну суміш обережно вилити на застиглий шоколадний ганаш.

І відразу поставити форму в заздалегідь нагріту духовку (180°С). Випікати протягом години (я пекла на 15 хвилин довше) на водяній бані. Для цього на нижній щабель духовки слід поставити деко з водою. По закінченню випікання протягом 20 хвилин охолодити чіз.


Приготувати сметанну заливку: просто збити сметану, цукор і ванілін. Залити злегка охолоджений чізкейк цим кремом і поставити його знову в духовку на 10 хвилин, щоб сметана злегка прогрілся.


Прикрасити на свій смак. Я використала кавові зерна, какао та кокосову струшку. В оригіналі чізкейк був залитий шоколадним ганашем.


Окремим рядком: чізкейк має охолоджуватися в холодильику мінімум 10-12 годин. Саме тоді його структура стає ідеальною – однорідною, ніжною, легкою та м’якою… Чіз просто тане в роті! Тепер я розумію рекламний слоган - «і нехай весь світ зачекає!»


 

солодка випічка, кава, чізкейк, американська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Англійська паска на основі великодніх хрестових булочок
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 698
Тісто надзвичайно пухке й ароматне, з яскраво вираженою ноткою кориці та апельсинової цедри.
Чізкейк «Халіф на годину»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 994
Чому «Халіф на годину»? Автор десерту запевняє, що рівно стільки готується це диво та рівно стільки йому «царювати» на вашому столі під час чаювання.
Куглоф – найсмачніша у світі французька здоба
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 7643
Традиційна австрійська випічка, яка міцно увійшла в культуру Франції. Її навіть вважають національним ельзаським десертом.
Швидкий англійський пиріг від Юлії Висоцької
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 952
Тісто у цьому рецепті настільки універсальне, що смаколик можна готувати з будь-якими фруктами чи ягодами або ж ягідно-фруктовим міксом – малиною, вишнею, смородиною, чорницею, грушею, сливою...
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: