clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
10 Листопада 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1400

Шоколадний пиріг «Яблучка з сюрпризом»


Фото: автора

Неймовірне поєднання шоколаду, горіхів, яблук та кориці робить смак цієї випічки незабутнім!

Пиріг-спокуса, пиріг-казка... Саме так прокоментували друзі мій черговий кулінарний експеримент, завітавши до нас на каву. Якщо ви любителі печених яблук, рецепт 100% для вас! А як апетитно виглядає пиріг у розрізі — ніжне шоколадне тісто «ховає» у собі цілі яблучка — такі ніжні, які просто тануть у роті! А в середині кожного ще один сюрприз — шоколадно-пісочно-горіхова начинка.

Інгредієнти:
Тісто: склянка цукру, 3 яйця, 3 ст. л. вершкового масла, 1,5 склянки сметани (можна нежирної), 1 ч. л. соди (з гіркою), 2 склянки борошна, 50 г какао, ванілін.
Начинка: 10-11 яблук, 200 г пісочного печива (типу «До кави», «Пряжене молоко»), 100 г шоколаду, 100 г волоських горіхів, 1 ч. л. кориці, 50 мл молока, 30 г вершкового масла.
Розмір форми — 28 см в діаметры. Склянка - 220 мл.

Приготування:
За допомогою маленького ножа або спеціального пристосування видалити серцевину з яблук та зняти шкірку. Низ плодів трохи зрізати. Форму для випічки застелити пекарським папером, а стінки змастити вершковим маслом. Викласти яблука.


Приготувати начинку: печиво, горіхи та шоколад подрібнити в млинку, висипати в миску та розмішати.

Додати корицю, молоко та масло. Поставити миску на водяну баню та розмішувати до розтоплювання шоколаду та масла.

Перемішати та наповнити цією пастою лунки в кожному яблучку.


Цукор, яйця й розтоплене масло збити міксером. Сметану змішати з содою і вилити в яєчно-цукрову масу. Додати просіяне борошно й добре все перемішати.


Залити тістом яблучка.

Запекти при 180ºС приблизно 60-80 хвилин.

Готовий охолоджений пиріг посипати цукровою пудрою.

Окремим рядком: щоб при нарізанні у вас вийшов красивий зріз, потрібно намагатися проводити ножем рівно по центру яблучка (його видно по кружечку начинки). Пиріг має бути повністю охолоджений, щоб шоколадно-горіхова паста схопилася та не витікала. Ще одна обов’язкова умова — ідеально гострий ніж.


 

солодка випічка, пиріг, яблука, шоколад, горіхи

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Міні-круасанчики з вареною «згущенкою» (+рецепт швидкого листково-дріжджового тіста)
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1198
Смаколик для тих, хто любить у випічці тонкий шар тіста й побільше начинки.
Тарт з абрикосами, персиками та шовковицею в пудинговій заливці
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 810
Випічка — сама бездоганність! Ніжна, яскрава, соковита та сонячна!
Яблучно-ожиновий пиріг від Джеймі Олівера
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1197
Плюс рецепт найкращого старовинного рецепту пісочного тіста (old-fashioned sweet shortcrust pastry).
Сирний пиріг зі сливами «Язик проковтнеш»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1060
Дуже смачна випічка до чаю з простих та звичних інгредієнтів!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: