clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
13 Листопада 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1844

Басбуса – відомі арабські солодощі


Фото: автора

Дуже смачний ніжний розсипчастий пиріг, просочений сиропом, який є традиційним в арабських країнах.

В цілому, басбуса трохи схожа на наш традиційний пиріг манник. Її відмінність у дуже солодкій, ароматній, розсипчастій і вологій консистенції. Рецептів басбуси існує дуже багато. До прикладу, в Єгипті у кожній сім'ї печуть свою оригінальну басбусу.


Інгредієнти:
Для тіста: по склянці борошна, манки, цукру, кокосової стружки, кефіру (у мене домашній йогурт без домішок), склянка рафінованої олії, яйце, 2 ч. л. ванільного цукру, 2 ч. л. розпушувача, 20 ядер мигдалю для прикраси.
Сироп: 1/2 склянки цукру, 1/2 склянки води, 2 ст. л. лимонного соку.


Приготування:
У ємність покласти борошно, манку, цукор і кокосову стружку. Туди ж ванільний цукор, розпушувач, все добре перемішати.


Влити кефір (або йогурт), олію. Яйце злегка збити виделкою й влити в загальну масу.


Все ретельно перемішати (тісто виходить середньої густини). Роз’ємну круглу форму (24 см в діаметрі) змастити вершковим маслом (бажано використовувати форму не меншого розміру, щоб басбуса не вийшла дуже високою). Вилити тісто, потрясти форму, щоб воно рівномірно розподілилося. Зверху хаотично розкласти мигдальні горіхи (вдавлювати не потрібно). Поставити в розігріту до 180ºС духовку. Випікати приблизно 40 хвилин.


Одразу приготувати сироп, щоб він встиг охолонути: в невелику каструльку покласти цукор, воду, лимонний сік (для 2 ст. л. я використовувала приблизно 1/3 частини лимона). Довести до кипіння, весь час помішуючи, покіп’ятити 2-3 хвилини. Готовий сироп охолодити.


Випечений пиріг трохи охолодити (приблизно 20 хвилин). Гострим ножем нарізати прямокутниками просто у формі, щоб у центрі кожного шматочка було по горішку. Залити сиропом й дати трішки просочитися.


 

солодка випічка, басбуса, арабська кухня, арабські солодощі

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Сливовий пиріг «Спокуса» зі сметанно-маковою заливкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 951
Ніжне тісто, ароматні соковиті сливи й смачний ніжний крем!
Сирний пиріг зі сливами «Язик проковтнеш»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1060
Дуже смачна випічка до чаю з простих та звичних інгредієнтів!
Тарт з абрикосами, персиками та шовковицею в пудинговій заливці
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 810
Випічка — сама бездоганність! Ніжна, яскрава, соковита та сонячна!
Яблучно-ожиновий пиріг від Джеймі Олівера
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1197
Плюс рецепт найкращого старовинного рецепту пісочного тіста (old-fashioned sweet shortcrust pastry).
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: