Гаряча тема:
- Війна
В цілому, басбуса трохи схожа на наш традиційний пиріг манник. Її відмінність у дуже солодкій, ароматній, розсипчастій і вологій консистенції. Рецептів басбуси існує дуже багато. До прикладу, в Єгипті у кожній сім'ї печуть свою оригінальну басбусу.
Інгредієнти:
Для тіста: по склянці борошна, манки, цукру, кокосової стружки, кефіру (у мене домашній йогурт без домішок), склянка рафінованої олії, яйце, 2 ч. л. ванільного цукру, 2 ч. л. розпушувача, 20 ядер мигдалю для прикраси.
Сироп: 1/2 склянки цукру, 1/2 склянки води, 2 ст. л. лимонного соку.
Приготування:
У ємність покласти борошно, манку, цукор і кокосову стружку. Туди ж ванільний цукор, розпушувач, все добре перемішати.
Влити кефір (або йогурт), олію. Яйце злегка збити виделкою й влити в загальну масу.
Все ретельно перемішати (тісто виходить середньої густини). Роз’ємну круглу форму (24 см в діаметрі) змастити вершковим маслом (бажано використовувати форму не меншого розміру, щоб басбуса не вийшла дуже високою). Вилити тісто, потрясти форму, щоб воно рівномірно розподілилося. Зверху хаотично розкласти мигдальні горіхи (вдавлювати не потрібно). Поставити в розігріту до 180ºС духовку. Випікати приблизно 40 хвилин.
Одразу приготувати сироп, щоб він встиг охолонути: в невелику каструльку покласти цукор, воду, лимонний сік (для 2 ст. л. я використовувала приблизно 1/3 частини лимона). Довести до кипіння, весь час помішуючи, покіп’ятити 2-3 хвилини. Готовий сироп охолодити.
Випечений пиріг трохи охолодити (приблизно 20 хвилин). Гострим ножем нарізати прямокутниками просто у формі, щоб у центрі кожного шматочка було по горішку. Залити сиропом й дати трішки просочитися.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: