clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

13 Листопада 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1740

Басбуса – відомі арабські солодощі


Фото: автора

Дуже смачний ніжний розсипчастий пиріг, просочений сиропом, який є традиційним в арабських країнах.

В цілому, басбуса трохи схожа на наш традиційний пиріг манник. Її відмінність у дуже солодкій, ароматній, розсипчастій і вологій консистенції. Рецептів басбуси існує дуже багато. До прикладу, в Єгипті у кожній сім'ї печуть свою оригінальну басбусу.


Інгредієнти:
Для тіста: по склянці борошна, манки, цукру, кокосової стружки, кефіру (у мене домашній йогурт без домішок), склянка рафінованої олії, яйце, 2 ч. л. ванільного цукру, 2 ч. л. розпушувача, 20 ядер мигдалю для прикраси.
Сироп: 1/2 склянки цукру, 1/2 склянки води, 2 ст. л. лимонного соку.


Приготування:
У ємність покласти борошно, манку, цукор і кокосову стружку. Туди ж ванільний цукор, розпушувач, все добре перемішати.


Влити кефір (або йогурт), олію. Яйце злегка збити виделкою й влити в загальну масу.


Все ретельно перемішати (тісто виходить середньої густини). Роз’ємну круглу форму (24 см в діаметрі) змастити вершковим маслом (бажано використовувати форму не меншого розміру, щоб басбуса не вийшла дуже високою). Вилити тісто, потрясти форму, щоб воно рівномірно розподілилося. Зверху хаотично розкласти мигдальні горіхи (вдавлювати не потрібно). Поставити в розігріту до 180ºС духовку. Випікати приблизно 40 хвилин.


Одразу приготувати сироп, щоб він встиг охолонути: в невелику каструльку покласти цукор, воду, лимонний сік (для 2 ст. л. я використовувала приблизно 1/3 частини лимона). Довести до кипіння, весь час помішуючи, покіп’ятити 2-3 хвилини. Готовий сироп охолодити.


Випечений пиріг трохи охолодити (приблизно 20 хвилин). Гострим ножем нарізати прямокутниками просто у формі, щоб у центрі кожного шматочка було по горішку. Залити сиропом й дати трішки просочитися.


 

солодка випічка, басбуса, арабська кухня, арабські солодощі

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Італійський яблучний пиріг від сестер Сімілі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 806
На смак – ніжне суфле. Соковитий, ароматний і дуже яблучний смаколик!
«Сочники», як у моєму дитинстві
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 436
Ці солодкі пиріжки з сирною начинкою ідентичні тим, які продавали в радянських їдальнях за 10 копійок.
«Лінивий» штрудель із вишнею та горіхами у карамельному соусі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 927
Смаколик хоча й далекий від класики, але також неймовірно смачний!
Яблучне тістечко з шоколадно-сирним рулетом
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 977
Це смаколик «три в одному»: і пиріг, і рулет, і тістечко одночасно.
Показати ще
Коментарів - 0: