Гаряча тема:
- Війна
«Їжте більше продуктів із цільного зерна», – рекомендують нам медики, дієтологи та популярні сайти про здоров'я. Булгур — це крупа з пшениці, яку піддають термічній обробці гарячою водою, потім її сушать на сонці й дроблять до потрібного розміру. «Табуле» – це дуже соковита й цікава закуска, яка складається з великої кількості зелені (її можна додавати на свій смак). Крім того цю страву можна подавати й на гарнір у гарячому вигляді. В арабських країнах без «Табуле» не обходиться жодне застілля.
Інгредієнти:
150-200 г замороженої зеленої стручкової квасолі, пакетик булгура (400 г), 150 г замороженого зеленого горошку (можна взяти півбанки консервованого), цедра лимона, сік половини лимона, 2-3 ст. л. оливкової олії, листя петрушки, зелень кропу, кінза, сіль, суміш перців мелена, вода.
Приготування:
Закип'ятити воду із перцем і сіллю, всипати булгур.
Варити на помірному вогні під кришкою 15-25 хвилин (поки вода повністю не випарується). З лимона зняти цедру й вичавити сік із половинки лимона. Готовий булгур висипати в салатник. Додати цедру лимона і сік, дати охолонути.
Квасолю та зелений горошок підсмажити на оливковій олії протягом 10 хвилин. Посолити, поперчити.
Зелень помити, декілька листочків залишити для прикрашання, інші дрібно посікти.
Булгур ретельно перемішати з горошком, квасолею і зеленню. Подавати як у холодному, так і в гарячому вигляді.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: хоч назва «Табуле» і незвична для наших вух, крупа знайома не всім, але насправді це дуже проста й нехитра справа. Готувати її елементарно й дуже швидко. До речі, за відсутності булгуру можете спробувати змінити його на рис. Страва вийде зовсім інша. Але теж дуже цікава.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: