ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

«Табуле» з булгуром — популярна арабська закуска

14 Листопада 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3944

Фото: автора

Ці «екзотичні» крупи можна купити в будь-якому супермаркеті й урізноманітнити ними своє меню.

«Їжте більше продуктів із цільного зерна», – рекомендують нам медики, дієтологи та популярні сайти про здоров'я. Булгур — це крупа з пшениці, яку піддають термічній обробці гарячою водою, потім її сушать на сонці й дроблять до потрібного розміру. «Табуле» – це дуже соковита й цікава закуска, яка складається з великої кількості зелені (її можна додавати на свій смак). Крім того цю страву можна подавати й на гарнір у гарячому вигляді. В арабських країнах без «Табуле» не обходиться жодне застілля.


Інгредієнти:
150-200 г замороженої зеленої стручкової квасолі, пакетик булгура (400 г), 150 г замороженого зеленого горошку (можна взяти півбанки консервованого), цедра лимона, сік половини лимона, 2-3 ст. л. оливкової олії, листя петрушки, зелень кропу, кінза, сіль, суміш перців мелена, вода.


Приготування:
Закип'ятити воду із перцем і сіллю, всипати булгур.

Варити на помірному вогні під кришкою 15-25 хвилин (поки вода повністю не випарується). З лимона зняти цедру й вичавити сік із половинки лимона. Готовий булгур висипати в салатник. Додати цедру лимона і сік, дати охолонути.
Квасолю та зелений горошок підсмажити на оливковій олії протягом 10 хвилин. Посолити, поперчити.


Зелень помити, декілька листочків залишити для прикрашання, інші дрібно посікти.


Булгур ретельно перемішати з горошком, квасолею і зеленню. Подавати як у холодному, так і в гарячому вигляді.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: хоч назва «Табуле» і незвична для наших вух, крупа знайома не всім, але насправді це дуже проста й нехитра справа. Готувати її елементарно й дуже швидко. До речі, за відсутності булгуру можете спробувати змінити його на рис. Страва вийде зовсім інша. Але теж дуже цікава.


 

крупи та страви з борошна, пісні страви, закуски, булгур, табуле, арабська кухня

Коментарі:

  Так  Ні, дякую