ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Курячі гомілки в тісті із кунжутом

18 Листопада 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 6371

Фото: автора

Цю страву можна описати двома словами: дешево й вишукано! Адже одна порція буде коштувати не багато, а на смак і на вигляд це дуже оригінально!

Давно хотіла приготувати курячі гомілки в подібний спосіб, і ось тепер думаю, чому я не зробила цього раніше!? Страва виходить неймовірно смачною, м’ясний сік просочує тісто, яке стає таким апетитним і золотавим завдяки яйцю. Саме м'ясо чудово пропікається, а всередині ще й розплавлений сир! Смак словами не передати, та й вигляд, звісно, презентабельний. Загалом, дуже незвично, рекомендую однозначно!

Інгредієнти:
9 курячих гомілок, 100 г твердого сиру (будь-якого на ваш смак), упаковка (500 г) готового листково-дріжджового тіста, кунжут, яйце, крупна морська сіль.
Для маринаду: соєвий соус, гірчиця, сіль, приправа до курки (у складі - куркума, сухий часник, карі, чабрець, коріандр, чорний та червоний перець, паприка), мед, вичавлений часник.

Приготування:
Курячі ніжки замаринувати в маринаді (всі складові на ваш смак) й залишити на 30 хвилин.

Потім скласти їх у сито, щоб стекла зайва рідина.
Сир нарізати тонкими смужками й нафарширувати ними гомілки (просто запихати їх під шкіру ніжок; чим більше, тим смачніше).


Заздалегідь розморожене тісто тонко розкачати й нарізати вузькими смужками.


Обернути кожну гомілку смужками тіста по спіралі від кісточки доверху. Викласти ніжки в "одежині" на встелене пергаментом та трішки змащене олією деко.

Змастити збитим яйцем і посипати кунжутом, перцем та крупною морською сіллю.

Запікати в духовці при 200°С 20-25 хвилин до зарум'янювання тіста (я випікала 35 хвилин).


Найсмачніші одразу з духовки, коли скоринка тіста хрумка. Прикрасити помідорками та зеленню (у мене заморожені чері).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: замість листково-дріжджового тіста можна використовувати лише листкове або дріжджове. А щоб страва вийшла ще оригінальнішою, з курячих можна видалити кісточку й нафарширувати їх овочевою або грибною сумішшю. Якщо ж ви чекаєте на гостей, то кінчик кісточки можна обгорнути фольгою, щоб гомілку зручніше було тримати. Я це робити полінувалася, оскільки готувала вечерю для сім’ї. 

м`ясо та субпродукти, страви з курятини, курячі гомілки в тісті, кунжут, листково-дріжджове тісто, солона випічка

Коментарі:

  Так  Ні, дякую