Гаряча тема:
- Війна
Зазвичай, тісто для класичної ачми спочатку трохи відварюють. Для начинки можна використовувати сулугуні, адигейський сир або їхню суміш. Головний принцип приготування пирога полягає в тому, щоб тісто було несолодке, а сир – солоненький. Вживається ачма, як правило, в гарячому вигляді. Зручна страва тим, що її можна розігрівати повторно – вона від цього анітрохи не втрачає в смаку. Але, якщо вам ніколи поратися із замісом тіста, можете зробити як я – взяти за основу тоненький лаваш.
Інгредієнти:
7 листків тонкого лаваша (розміром як деко), 500 г адигейського сиру, 300 г копченого ковбасного сиру, 300 г російського сиру, 6 яєць, 0,7 л молока, сіль, кріп, кінза.
Приготування:
Сир натерти на тертці й перемішати.
Додати збиті яйця, трохи солі, дрібно нашатковану зелень і молоко, добре перемішати.
На деко викласти лаваш.
Намастити лаваш начинкою, накрити наступним лавашом.
Продовжувати доти поки у вас не скінчиться лаваш (висоту ачми ви самі можете коригувати, збільшивши порцію). Залишити 3-4 ст. л. начинки, а зібрану ачму покласти в прогріту до 180ºС духовку на 20-30 хвилин.
За декілька хвилин до готовності намастити верхній шар начинкою, яка залишилася й дати підрум'янитися.
Трохи охолоджену ачму-«ледарку» нарізати порційними шматочками.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: