clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
19 Листопада 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1437

Ачма грузинська «ледача»


Фото: автора

Відомий грузинський пиріг із різних видів сиру, який готується з великої кількості шарів тіста. Але складний процес приготування можна значно спростити.

Зазвичай, тісто для класичної ачми спочатку трохи відварюють. Для начинки можна використовувати сулугуні, адигейський сир або їхню суміш. Головний принцип приготування пирога полягає в тому, щоб тісто було несолодке, а сир – солоненький. Вживається ачма, як правило, в гарячому вигляді. Зручна страва тим, що її можна розігрівати повторно – вона від цього анітрохи не втрачає в смаку. Але, якщо вам ніколи поратися із замісом тіста, можете зробити як я – взяти за основу тоненький лаваш.


Інгредієнти:
7 листків тонкого лаваша (розміром як деко), 500 г адигейського сиру, 300 г копченого ковбасного сиру, 300 г російського сиру, 6 яєць, 0,7 л молока, сіль, кріп, кінза.


Приготування:
Сир натерти на тертці й перемішати.


Додати збиті яйця, трохи солі, дрібно нашатковану зелень і молоко, добре перемішати.


На деко викласти лаваш.

Намастити лаваш начинкою, накрити наступним лавашом.

Продовжувати доти поки у вас не скінчиться лаваш (висоту ачми ви самі можете коригувати, збільшивши порцію). Залишити 3-4 ст. л. начинки, а зібрану ачму покласти в прогріту до 180ºС духовку на 20-30 хвилин.

За декілька хвилин до готовності намастити верхній шар начинкою, яка залишилася й дати підрум'янитися.


Трохи охолоджену ачму-«ледарку» нарізати порційними шматочками.


 

закуски, солона випічка, ачма, лаваш, грузинська кухня, сир

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Батон, запечений із копченою грудинкою та сиром (ВІДЕОРЕЦЕПТ)
закуски, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 717
або Як «реанімувати» черствий батон?
Гливи у клярі – і оригінальна закуска, і незвичне доповнення до пива
закуски, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 704
Рецепт мега-простий, дуже швидкий і неймовірно смачний!
М’ясо на соляній «подушці» (Salzbraten)
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 718
Популярний рецепт німецької кухні для лінивих господині. Ідеальний, коли намічається велике святкування, а часу в обмаль.
Ідеальний маринад для білих грибів
закуски, закуски, гриби, домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1573
Популярнішої та смачнішої закусочки на святковому столі вам не знайти!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: