ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Ачма грузинська «ледача»

19 Листопада 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4216

Фото: автора

Відомий грузинський пиріг із різних видів сиру, який готується з великої кількості шарів тіста. Але складний процес приготування можна значно спростити.

Зазвичай, тісто для класичної ачми спочатку трохи відварюють. Для начинки можна використовувати сулугуні, адигейський сир або їхню суміш. Головний принцип приготування пирога полягає в тому, щоб тісто було несолодке, а сир – солоненький. Вживається ачма, як правило, в гарячому вигляді. Зручна страва тим, що її можна розігрівати повторно – вона від цього анітрохи не втрачає в смаку. Але, якщо вам ніколи поратися із замісом тіста, можете зробити як я – взяти за основу тоненький лаваш.


Інгредієнти:
7 листків тонкого лаваша (розміром як деко), 500 г адигейського сиру, 300 г копченого ковбасного сиру, 300 г російського сиру, 6 яєць, 0,7 л молока, сіль, кріп, кінза.


Приготування:
Сир натерти на тертці й перемішати.


Додати збиті яйця, трохи солі, дрібно нашатковану зелень і молоко, добре перемішати.


На деко викласти лаваш.

Намастити лаваш начинкою, накрити наступним лавашом.

Продовжувати доти поки у вас не скінчиться лаваш (висоту ачми ви самі можете коригувати, збільшивши порцію). Залишити 3-4 ст. л. начинки, а зібрану ачму покласти в прогріту до 180ºС духовку на 20-30 хвилин.

За декілька хвилин до готовності намастити верхній шар начинкою, яка залишилася й дати підрум'янитися.


Трохи охолоджену ачму-«ледарку» нарізати порційними шматочками.


 

закуски, солона випічка, ачма, лаваш, грузинська кухня, сир

Коментарі:

  Так  Ні, дякую