clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
22 Листопада 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 2155

Печінковій торт «Святковий» з грибами та ковбасним сиром


Фото: автора

Ніжний смак, гарний вигляд і простота приготування

Приготувати печінковий торт неможливо по-іншому, тобто основа практично завжди стандартна. А ось начинка може бути оригінальною. Пікантний кремово-копчений присмак ковбасного сиру чудово поєднується зі смаком печінки. А якщо додати до страви ще й смажені гриби, то такий тортик стане окрасою будь-якого свята.


Інгредієнти:
1 кг будь-якої печінки, 3-4 цибулини, морквина, 3-4 зубки часнику, 3+3 яйця, 0,5 л молока або кефіру, 8 ст. л. борошна, 500 г печериць, 300 г ковбасного сиру, майонез, сіль, перець, петрушка.


Приготування:
Печінку потрібно ретельно вимочити, а потім двічі пропустити через м'ясорубку разом із 2 цибулинами й часником. До перемеленої маси додати 2-3 яйця, сіль та спеції (решту яєць зварити, вони знадобляться для прикрашання). Влити молоко або кефір у печінку, додати просіяне борошно, добре перемішати.


Розігріти сковорідку, змастити її шматочком сала або вершкового масла, налити в центр приблизно 2/3 ополоника печінкового тіста. Обертаючи сковорідку по колу, намагайтеся досягти рівномірного розподілу тіста на поверхні. Смажити кожен корж по 3 хвилини з кожного боку на середньому вогні.


Цибулю, яка залишилася, нарізати кубиками середнього розміру, моркву натерти на тертці, гриби подрібнити кубиками. На розігрітій олії підсмажити гриби.


Додати овочі й готувати до прозорості цибулі (потрібно стежити за тим, щоб рідини було не надто багато).
Копчений ковбасний сир натерти на тертці. Коли коржі охолонуть, можна починати збирати торт. Печінкові млинчики змащувати майонезом.

Грибну і сирну начинку розділити на стільки частин, скільки вийшло коржів. Поверх першого розподілити натертий сир.

Накрити другим коржем, змастити його теж майонезом, розподілити по його поверхні обсмажені з цибулею та морквою гриби.

Накривати наступним коржем, змащувати майонезом та розподіляти сирну й грибну начинки, чергуючи їх. Останній корж залишається без начинки, його потрібно тільки змастити майонезом. Залишити торт настоятися (найкраще – на ніч). Прикрасити перед подачею натертими на тертці яйцями, вінком із петрушки й квітами з моркви чи інших овочів.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: готувала цю страву для матусі на день янгола. Спочатку насмажила млинці, а самі тортики перемащувала вже на місці. Тож ви можете сміливо робити заготовки за декілька днів до святкування. Вони чудово зберігаються у холодильнику, загорнуті в харчову плівку. Дуже добре використовувати домашній майонез (рецепт є у моєму салаті з оселедцем). Я цього разу полінувалася й скористалася магазинним, але приклад з мене брати не варто!


 

М`ясо та субпродукти, закуски, гриби, печінковий торт, страви з печінки, оладки млинці та сирники

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

«П’яна» слива в коньяку на зиму
закуски, домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 2526
Таку закуску подають до м’яса та як доповнення до тарілочки з різносолами на святковий стіл. Хоча мариновані сливи виходять такими смачними, що їх можна їсти й просто так, баночки рідко «доживають» до зими.
Ікра баклажанна по-одеськи або «Сира ікорочка з «синеньких» від тьоті Шури»
закуски, овочеві страви, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1020
Старовинний єврейський рецепт зі старого кулінарного зошита. Смачно так, що неможливо зупинитися!
Куряча запіканка-хлібець «Три кольори»
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 952
Ніжна запіканочка з трьома смаками – ситна й не калорійна.
Ідеальний маринад для білих грибів
закуски, закуски, гриби, домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 3180
Популярнішої та смачнішої закусочки на святковому столі вам не знайти!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: