clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

23 Листопада 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1012

Салат-коктейль «Тунець у бокалі»


Фото: автора

Я нині з дуже простим, але неймовірно смачним салатиком. Роблю його часто на вечерю, коли після трудового дня абсолютно немає часу на приготування.

Різнобарвність складових салату просто радує око. Його, до речі, можна подавати і в салатниці. Але у келихах на високій ніжці він виглядає набагато ефектніше. Так би мовити, святковіше!

Інгредієнти:
Консервований тунець (в олії або власному соку — на ваше бажання), 2-3 помідори, 150 г бринзи або сиру фета, півбанки чорних маслин без кісточки, біла салатна цибулина.
Заправка: оливкова олія, сік лимона, дрібка цукру, сіль, перець, французька гірчиця у зернах, зелень.

Приготування:
Цибулю нарізати тонесенькими кільцями й замаринувати в заправці, для приготування якої просто слід змішати всі інгредієнти.

З консерви злити олію або воду, трішки поламати рибку виделкою (я завжди беру консерву італійського виробництва).


Додати помідори, нарізані крупними шматочками.


Зверху — оливки.


Потім — сир, нарізаний кубиками.


Все обережно перемішати, заправити заправкою й викласти в порційні келихи або склянки. Прикрасити зеленню на свій смак.  

 

салати, салати без майонезу, риба та морепродукти, тунець, бринза, оливки, середземноморська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат "Дівчача радість" із курки, ківі та корейської моркви
салати
Світлана ЯСЬКОВА 767
Поєднання інгредієнтів незвичне, але дуже цікаве – страва виходить легкою, свіжою та смачною.
Традиційний овочевий салат на новий незвичний лад
салати
Світлана ЯСЬКОВА 181
Напевно, кожна господиня з початком сезону ранніх овочів готує салатик із редиски, огірків та яєць, де всі інгредієнти нарізуються часточками. Але я хочу запропонувати вам іншу подачу цієї звичної всім страви.
Салат «Щаслива підкова» з чорносливом і куркою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1937
Він настільки цікавий і смачний, що навіть забуваєш про зайву калорійність майонезної заправки!
«Трав’яна» кухня: усе, що є на городі — згодиться на нашому столі!
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 788
Запевняють досвідчені городниці, які зі звичайних трав готують справжні кулінарні шедеври
Показати ще
Коментарів - 0: