Гаряча тема:
- Війна
Кекси з бісквітного або дріжджового тіста в багатьох народів є весільною й різдвяною стравою. Часто цю випічку збагачують родзинками, горіхами, шоколадом, повидлом, цукатами, присипають цукровою пудрою. Я ж пропоную вам рецепт кексу, в якому одразу поєднуються три смачних компоненти — шоколад, мак та волоські горіхи.
Інгредієнти:
150 г вершкового масла, 150 г цукру, 4 яйця, 30 г маку, 50 г подрібнених волоських горіхів, 50 г шоколадної крихти + 2 ст. л. какао, 2 ч. л. розпушувача, 250-300 г борошна, ромова есенція (за бажанням), ванілін.
Приготування:
Вершкове масло трохи розтопити, ретельно збити з яйцями і цукром, ваніліном і есенцією. Борошно змішати з розпушувачем і додати до масляно-яєчної суміші. Розділити тісто на три частини. В кожну вмісити наповнювач:
перший — горіхи.
Другий – дрібні шматочки шоколаду і какао.
Третій — мак.
Форму для кексу змастити вершковим маслом і притрусити панірувальними сухарями. Першим викласти горіховий шар, другим – шоколадний, третім — маковий.
В духовці випікати близько години при температурі 180ºС. Зверху полити розтопленим білим шоколадом і посипати маком.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: