clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
28 Листопада 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1303

Пиріг «Три молока»


Фото: автора

Класична латиноамериканська смакота, улюблений десерт судді кулінарного шоу «Майстер-Шеф» Ектора Хіменеса-Браво

Напевно, ви вже чули про пиріг «Трес лечес», адже число шанувальників цього популярного латиноамериканського десерту постійно зростає. Він дивовижно простий – в основі пирога-торта звичайний бісквіт, який просочується сумішшю густих вершків, згущеного та концентрованого молока. В кожному регіоні Латинської Америки по-своєму інтерпретують цей рецепт, використовуючи кокосове молоко, ром, лікери, карамель, сиропи, фруктовий сік і горіхи. Бісквіт може бути найпростішим (борошно, цукор, яйця ) – і пиріг вийде пористим і легким, або масляним – тоді десерт буде щільнішим і важчим. Проте результат незмінно смачний: приємний молочний смак і тонкі цитрусові нотки.


Інгредієнти:
Для бісквіта: склянка молока, 400 г борошна, 200 г вершкового масла, 4 яйця, 250 г цукру, 2 ч. л. розпушувача, 10 г ванільного цукру, дрібка солі.
Для глазурі: яєчний білок, 6 ст. л. цукру, 3 ст. л. води, половинка лимона.
Для просочення: 200 мл жирних вершків (30%), 200 мл згущеного молока, 200 мл молока.


Приготування:
Підігріти в каструлі молоко, розтопити у ньому вершкове масло й залишити трохи охолодитися.


Яйця збити міксером протягом 3-4 хвилин до густої білої піни, потім додати цукор і збивати ще 2 хвилини.

В яєчну суміш влити тепле (не гаряче!) молоко з маслом.

Змішати сухі інгредієнти: просіяне борошно, розпушувач, ванільний цукор і сіль. Поступово додати суміш до рідких інгредієнтів і змішати міксером до однорідної маси (тісто має вийти рідким, щоб бісквіт був м'яким і ніжним).
Форму для запікання змастити вершковим маслом і присипати борошном. Вилити тісто й відправити в розігріту до 175°С духовку на 50-60 хвилин. Готовність бісквіта перевірити зубочисткою.


Приготувати просочення для пирога: змішати молоко, згущене молоко і вершки.


Готовий охолоджений бісквіт перекласти із форми на тарілку. Якщо він нерівномірно піднявся, то його можна зверху обережно зрізати. В декількох місцях зробити проколи виделкою, щоб пиріг краще просочився.

Обережно й поступово просочити бісквіт молочною сумішшю (вона має увібратися вся і повністю; не бійтеся, пиріг вбирає рідину як губка).


Приготувати білкову глазур: змішати цукор із водою і нагріти на повільному вогні до розчинення. Додати в сироп трохи лимонного соку. Збити яєчний білок до густої піни на великій швидкості міксера протягом хвилини, обережно тонкою цівкою влити в нього сироп і збивати ще 3 хвилини. Повинна вийти однорідна щільна маса. Отриманою глазур'ю повністю змастити пиріг.

Прикрасити лимонною цедрою.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: десерт потрібно витримати в холодильнику декілька годин. Правильний пиріг «Три молока» виходить вологий, із інтенсивним молочним смаком. Його добре доповнить чашка міцної кави.


 

солодка випічка, торти, пиріг, три молока, трес лечес, ектор хіменес-браво, латиноамериканська кухня, білкова глазур, молоко

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Тістечка шу з малиновим заварним кремом
солодка випічка, десерти, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 1353
Тільки істинний ласун і цінитель вишуканих тістечок може відрізнити цей благородний смаколик від уже звичних усім профітролей та еклерів. Ці ніжні ласощі мають всі шанси отримати статус «№1» серед ваших домашніх шедеврів.
Французькі булочки «Сіннабон» (Cinnabon rolls)
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1078
Нереально смачнюча, просто наркотична випічка! Важко зупинитися на одній штуці, рука сама тягнеться за наступним смаколиком!
Брауні «Червоний оксамит» («Red Velvet») із вишнею
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 636
Це поєднання двох моїх найулюбленіших смаколиків — брауні та бісквіту «Червоний оксамит». В результаті вийшло дуже смачне тістечко, з насиченим шоколадним смаком та красивим червоним відтінком!
Сирний рулет із яблуками й сухофруктами
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 953
Дуже приємне поєднання пріснуватого й ніжного тіста з кисло-солодкою, ароматною, яблучною начинкою, яка чудово поєднується із запашною ноткою кориці та лимону.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: