clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
30 Листопада 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 935

Рибний суп із вівсяними пластівцями


Фото: автора

«Рибний суп — не те ж саме, що і юшка», — скажуть одні. «Рибний суп і юшка — одне й те ж саме», — скажуть інші. Думок багато, але правда в тому, що будь-який рибний суп — це дуже смачно!

Під час посту рибні страви стають чи не єдиним джерелом білка, тому взяти собі на замітку пару-трійку рецептів не завадить. І неважливо, постите ви чи стежте за своїм харчуванням, або ж їсте стільки, скільки влізе, в усіх випадках буває так, що на обід хочеться чогось домашнього та гарячого, але не важкого для шлунка. Кращим вибором при виникненні такого бажання буде легкий рибний суп із вівсяними пластівцями. Готується він дуже просто, а смак і користь його досить великі. В мене каструля на 5 л, тому пропорції продуктів міняйте під обсяг свого посуду.

Інгредієнти:
Голова річкової рибини (у мене товстолоба вагою приблизно 500 г), 5-6 картоплин, консерва в олії (у мене бички), середня морквина, цибулина, половина корінця селери, 100 г вівсяних пластівців, сіль за смаком, чорний або білий мелений перець, мелений мускатний горіх, лавровий листок, естрагон або інші спеції, по 1/2 пучка петрушки й кропу, 2-3 ст. л. лимонного соку.

Приготування:
Голову риби ретельно помити, видалити зябра та очі й зварити на маленькому вогні рибний бульйон. Потім її вийняти й розібрати, відділяючи шматочки м’яса (з великої голови м’якоті буде досить багато, а кістки взагалі відсутні).

Картоплю нарізати кубиками й додати в рибний бульйон.
Моркву нарізати кружальцями, селеру — соломкою, цибулю — дрібними кубиками. Спасерувати овочі на олії та додати у суп.


Потім додати вівсяні пластівці, шматочки риби, консерву (олію злити), подрібнену зелень. Через 5 хвилин посолити, додати спеції та лавровий листок. Добре перемішати, накрити кришкою і на маленькому вогні варити до готовності.
Після того, як зняли каструлю з вогню, можна додати лимонний сік (за смаком). Дати трохи настоятися.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: насправді все дуже швидко, довше описувати. При подачі в тарілочку покласти часточку лимона та будь-яку зелень.
 

перші страви, риба та морепродукти, рибний суп, вівсяні пластівці, пісні страви

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Суп із зеленого горошку з копчениною та часниковими грінками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 1088
Пряна та ароматна перша страва. Особливо вона смакуватиме, якщо готувати її на реберцях.
Грибна юшка – національна родзинка Карпат
перші страви, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 6428
Завдяки різноманітності карпатської кухні, ароматний і насичений суп з білих грибів може готуватися по-різному навіть в одному й тому ж селищі.
Гаспачо зі сметанно-базиліковим соусом – традиційний іспанський томатний суп (відеорецепт)
перші страви, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 922
Наприкінці літа та восени гаспачо смакує найбільше, оскільки для його приготування використовуються домашні городні овочі – спілі м’ясисті помідори, хрумкі огірочки та солодкий болгарський перчик.
Солянка збірна м’ясна: рятуємо продукти після свят
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 1574
У приготуванні цієї першої страви слід дотримуватися трьох головних правил – вона має бути наваристою, гостренькою, солоненькою та кисленькою.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: