ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Французьке печиво «Сабле»

1 Грудня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 6137

Фото: автора

Дуже смачне французьке печиво в клітинку зі звичних українських інгредієнтів

Назва «Сабле» в перекладі з французької означає «пісок». Особливість цієї випічки полягає в її ніжній, розсипчастій структурі. А щоб домогтися консистенції, притаманній «Сабле», в тісто додають зварений круто яєчний жовток. Це печиво буває різних форм, із різними смаковими добавками: корицею, коньяком, кокосовою стружкою тощо. Я ж пропоную класичний варіант у вигляді шахових клітинок.

Інгредієнти:
3 яйця, 220 г вершкового масла, 4 ст. л. цукру, ванілін, 1/3 ч. л. солі, 1 ст. л. какао, 270 г борошна (в світле тісто — 140 г; в темне тісто — 130 г).

Приготування:
Яйця зварити, почистити, відокремити білки від жовтків (білки в даному рецепті не знадобляться). Варені жовтки ретельно розім'яти виделкою. Розм'якшене вершкове масло змішати з цукром, сіллю, ваніліном і яєчними жовтками. Отриману масу розділити на 2 рівні частини. В одну додати какао й перемішати. Далі просіяти в кожну частину борошно й замісити два види тіста.


Світле й темне тісто розкачати в пласти однакового розміру.


На темний пласт покласти світлий, злегка притиснути й покласти в холодильник на 30-40 хвилин.


Потім краї пластів тіста підрівняти за допомогою ножа. Нарізати на 4-5 пластин однакової ширини.
Пластини з двох видів тіста скласти по дві так, щоб світла смуга була на темній, а темна — на світлій.
Брусочки з тіста нарізати шматочками завширшки 1 см (я ще зліпила до купки по два шматочки, щоб печиво було квадратним, а не прямокутним; так мені видалося гарніше).


Деко застелити пекарським папером, викласти заготовки печива.

Випікати в духовці при температурі 180-190ºС протягом 10-15 хвилин. 

солодка випічка, печиво, сабле, пісочне тісто, французька кухня

Коментарі:

  Так  Ні, дякую