ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
20 Січня, 2020

Свинина в рукаві з вином, грушами й фініками

3 Грудня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1773

Фото: автора

Якщо на вечерю у нас така свинина, страва «змітається» повністю незалежно від того, який шматок і на скільки персон я готую

Ніякі мої «ах!» і «ох!» не передадуть того аромату, який стоїть у будинку, коли готується м'ясо з грушами. Ситний запах свинини змішується з солодкою фруктовою ноткою й обволікається медовою симфонією... Взагалі це не м'ясо, це справжній злочин — неможливо зупинитися, неможливо відірватися, неможливо перестати об'їдатися.

Інгредієнти:

1 кг свинини (бажано ошийок), склянка білого сухого вина, 1-2 ст. л. соєвого соусу, 1 ст. л. меду, 1 ч. л. гірчиці, 100 мл грушевого пюре (натерти груші на дрібній тертці), 100 г фініків (у мене курага та фініки в рівній кількості), 2 великі груші, морквина, цибулина, гвоздика, сіль, перець, часник — за смаком, лавровий листочок.

Приготування:
Спочатку зробити маринад: змішати вино, соєвий соус, мед, грушеве пюре, гірчицю, мед, сіль, часник та спеції.

Сухофрукти дрібно нарізати й теж додати в маринад.


Свинину нарізати кубиками довільного розміру.

Потім залити м'ясо маринадом і залишити на ніч, періодично перевертаючи його та помішуючи. Зранку цибулю нарізати кільцями, моркву — кружальцями. Додати овочі до м’яса з маринадом.

Додати грушу, нарізану часточками (зі шкіркою, але без серцевини).

Скласти все разом із маринадом у рукав для запікання, з усіх боків розкласти овочі й шматочки груші.

Запікати до золотавої скоринки. 

м`ясо та субпродукти, груша, свинина, запікання в рукаві, вино, фініки

Коментарі:

  Так  Ні, дякую