clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
3 Грудня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 859

Свинина в рукаві з вином, грушами й фініками


Фото: автора

Якщо на вечерю у нас така свинина, страва «змітається» повністю незалежно від того, який шматок і на скільки персон я готую

Ніякі мої «ах!» і «ох!» не передадуть того аромату, який стоїть у будинку, коли готується м'ясо з грушами. Ситний запах свинини змішується з солодкою фруктовою ноткою й обволікається медовою симфонією... Взагалі це не м'ясо, це справжній злочин — неможливо зупинитися, неможливо відірватися, неможливо перестати об'їдатися.

Інгредієнти:

1 кг свинини (бажано ошийок), склянка білого сухого вина, 1-2 ст. л. соєвого соусу, 1 ст. л. меду, 1 ч. л. гірчиці, 100 мл грушевого пюре (натерти груші на дрібній тертці), 100 г фініків (у мене курага та фініки в рівній кількості), 2 великі груші, морквина, цибулина, гвоздика, сіль, перець, часник — за смаком, лавровий листочок.

Приготування:
Спочатку зробити маринад: змішати вино, соєвий соус, мед, грушеве пюре, гірчицю, мед, сіль, часник та спеції.

Сухофрукти дрібно нарізати й теж додати в маринад.


Свинину нарізати кубиками довільного розміру.

Потім залити м'ясо маринадом і залишити на ніч, періодично перевертаючи його та помішуючи. Зранку цибулю нарізати кільцями, моркву — кружальцями. Додати овочі до м’яса з маринадом.

Додати грушу, нарізану часточками (зі шкіркою, але без серцевини).

Скласти все разом із маринадом у рукав для запікання, з усіх боків розкласти овочі й шматочки груші.

Запікати до золотавої скоринки. 

м`ясо та субпродукти, груша, свинина, запікання в рукаві, вино, фініки

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Кучмачі з курячих субпродуктів по-грузинськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 661
Пряна, гостра й надзвичайно ароматна гаряча страва.
Перець половинками, фарширований та запечений в духовці
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1044
Перець стає ніжним та м’яким, а фарш – дуже соковитим.
Люля-кебаб на мангалі – смачна альтернатива шашлику
м`ясо та субпродукти, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 1016
Соковиті, ароматні, пікантні а-ля котлетки-ковбаски, дуже популярні на Кавказі, в Середній Азії та Туреччині.
Куряча печінка по-італійськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 966
Дуже смачна, легка й швидка в приготуванні а-ля запіканка, рецептом якої зі мною поділився один знайомий шеф-кухар італійського ресторанчика.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: