clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
4 Грудня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 3982

Торт «Вишня в снігу»


Фото: автора

Ще одна цікава варіація торту «Монастирська хата» або «Вишнева гірка»

Ванільно-пісочні коржі, соковита вишня та ніжний вершковий крем — цей торт буде чудовим десертом до новорічного столу. Він просто не може залишитися без уваги, адже його смак знають у кожному домі. Це традиційний, дуже смачний і знаменитий смаколик. Але я пропоную приготувати його трішки на новий лад.

Інгредієнти:
Для тіста: 200 г сметани, 200 г вершкового масла, 2,5 склянки борошна, ванілін
1 ч. л. сода+0,5 ч. л. яблучного оцту.
Для крему: 600 г сметани (краще домашньої, у мене збирана), 120 г цукрової пудра, ванілін.
Для начинки: 600 г замороженої вишні (у мене 1,5 л вишні у власному соку), за смаком цукор (я не використовувала, адже ягоди у мене були вже із цукром).
Для прикрашання: ягоди вишні, 50 г кокосової стружки.

Приготування:
Бажано, щоб всі інгредієнти були кімнатної температури. Змішати масло зі сметаною, поступово додаючи борошно, гашену соду (тісто виходить м'яким і еластичним). Відправити його в холодильник на дві години, накривши харчовою плівкою.


Ягоди розморозити, обов'язково відцідити від соку (я відкинула їх на звечора на сито). Сметану збити з цукровою пудрою та ваніліном та поставити крем в холодильник, щоб він трішки охолонув.


Охолоджене тісто розділити на 16 частин, які слід скатати у невеличкі ковбаски.

Кожен шматочок розкачати качалкою у тонкий прямокутний пласт, покласти по центру вишню, за потреби присипати цукром.

Ретельно защіпнути краї.


Викласти заготовки по колу в форму, заповнюючи повністю дно (формуючи такого собі равлика).


Випікати 4 таких коржа в духовці, нагрітій до 200С, кожен приблизно хвилин 20 (на цьому етапі почалося найцікавіше — з цієї кількості інгредієнтів у мене вийшло лише два коржі діаметром 21 см. Тому я швиденько замісила ще півпорції тіста, й навіть не ставлячи його у холодильник відстоюватися, «зварганила» ще один корж. Чесно кажучи, різниці між двома видами тіста — «з холодильника» й «без холодильника» — я не відчула, воно повністю ідентичне).
Ось такі смішні й своєрідні коржі в підсумку виходять.

Коржі необхідно повністю охолодити й перемастити кремом.

Прикрасити кокосовою стружкою та вишеньками. Дати настоятися півгодини, потім прибрати на холод (краще — на всю ніч).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: коржі прекрасно просочуються кремом, торт стає соковитим і смачним. У розрізі виглядає мегаефектно! Підійде як для сімейних посиденьок, так і для іменинника до дня народження.


 

торти, популярні рецепти світу, вишня, вишня в снігу

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Хороша цукрова пудра — запорука вдалої мастики для торту
торти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1734
У цьому мене запевнила талановитий кондитер Наталя Сова. Жінка каже, що готову солодку масу зручно зберігати в холодильнику в звичайному пакеті, а за необхідності — просто розігрівати в мікрохвильовці.
Пляцок «Три бажання» - неймовірно смачний та красивий
торти, торти
Світлана ЯСЬКОВА 2205
Шоколадний бісквіт, сирно-цукатна й макова начинки, а ще смачнючий масляно-заварний крем із кавовим ароматом.
Тістечко «Королівський мармур», або Вдосконалена угорська ватрушка
солодка випічка, торти
Світлана ЯСЬКОВА 1364
Смаколик за консистенцією та смаком дуже нагадує ніжнійший сирник або ж чізкейк. А за зовнішнім виглядом не поступається багатьом тортам!
Тришаровий торт «Деліс» із персиками
торти
Світлана ЯСЬКОВА 921
Це надзвичайно смачні ласощі, які складається з пухкого бісквіту, ароматних персиків у желе та шоколадно-вершкового суфле… І все це під шоколадним ганашем!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: