Гаряча тема:
- Війна
Ванільно-пісочні коржі, соковита вишня та ніжний вершковий крем — цей торт буде чудовим десертом до новорічного столу. Він просто не може залишитися без уваги, адже його смак знають у кожному домі. Це традиційний, дуже смачний і знаменитий смаколик. Але я пропоную приготувати його трішки на новий лад.
Інгредієнти:
Для тіста: 200 г сметани, 200 г вершкового масла, 2,5 склянки борошна, ванілін
1 ч. л. сода+0,5 ч. л. яблучного оцту.
Для крему: 600 г сметани (краще домашньої, у мене збирана), 120 г цукрової пудра, ванілін.
Для начинки: 600 г замороженої вишні (у мене 1,5 л вишні у власному соку), за смаком цукор (я не використовувала, адже ягоди у мене були вже із цукром).
Для прикрашання: ягоди вишні, 50 г кокосової стружки.
Приготування:
Бажано, щоб всі інгредієнти були кімнатної температури. Змішати масло зі сметаною, поступово додаючи борошно, гашену соду (тісто виходить м'яким і еластичним). Відправити його в холодильник на дві години, накривши харчовою плівкою.
Ягоди розморозити, обов'язково відцідити від соку (я відкинула їх на звечора на сито). Сметану збити з цукровою пудрою та ваніліном та поставити крем в холодильник, щоб він трішки охолонув.
Охолоджене тісто розділити на 16 частин, які слід скатати у невеличкі ковбаски.
Кожен шматочок розкачати качалкою у тонкий прямокутний пласт, покласти по центру вишню, за потреби присипати цукром.
Ретельно защіпнути краї.
Викласти заготовки по колу в форму, заповнюючи повністю дно (формуючи такого собі равлика).
Випікати 4 таких коржа в духовці, нагрітій до 200С, кожен приблизно хвилин 20 (на цьому етапі почалося найцікавіше — з цієї кількості інгредієнтів у мене вийшло лише два коржі діаметром 21 см. Тому я швиденько замісила ще півпорції тіста, й навіть не ставлячи його у холодильник відстоюватися, «зварганила» ще один корж. Чесно кажучи, різниці між двома видами тіста — «з холодильника» й «без холодильника» — я не відчула, воно повністю ідентичне).
Ось такі смішні й своєрідні коржі в підсумку виходять.
Коржі необхідно повністю охолодити й перемастити кремом.
Прикрасити кокосовою стружкою та вишеньками. Дати настоятися півгодини, потім прибрати на холод (краще — на всю ніч).
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: коржі прекрасно просочуються кремом, торт стає соковитим і смачним. У розрізі виглядає мегаефектно! Підійде як для сімейних посиденьок, так і для іменинника до дня народження.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: