clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
7 Грудня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 2510

Львівський сирник — місто Лева на тарілці


Фото: автора

Цей смаколик є хітом галицької кухні. Легкий і ніжний десерт, без якого не можна собі уявити жодної кав'ярні Львова.

Мало хто знає, але рецепт цієї страви повністю належить легендарному галицькому кулінару Дарії Цвек, яка є автором бестселеру «Солодке печиво», який перевидавали аж дев’ять разів. Існує понад 32 варіації львівського сирника. Його готують із лимонною або апельсиновою цедрою, кокосовою стружкою, горіхами, маком і навіть яблуками. Незмінним залишається жирний домашній сир, хороше вершкове масло і домашні яйця.

Інгредієнти:
Для сирника: 500 г жирного домашнього сиру, 4 яйця, 200 г цукру, 100 г вершкового масла, цедра лимона, жменя родзинок або чорниць (у мене заморожені чорниці), 1 ст. л. манки.
Для глазурі: 1 ст. л. вершкового масла, 2 ст. л. цукру, 2-3 ст. л. сметани, 2 ст. л. какао.

Приготування:
Якщо ваш сир занадто вологий, то його потрібно попередньо ретельно відтиснути. Лише потім протерти через сито. Жовтки збити з цукром до глянцевої маси. Тепер до сиру додати манку, вершкове масло кімнатної температури, жовткову масу. Добре збити міксером і додати цедру лимона й родзинки (чорницю попередньо повністю розморозити). Перемішати. Білки збити до крутої піни й обережно ввести їх в сирну масу. Перемішати ложкою. Форму для випічки (найкраще для сирника підходить прямокутна глибока форма для хліба-цеглинки або кексу) намастити маслом, посипати сухарями або встелити пергаментним папером. Викласти сирну масу. Випікати при 190ºС протягом 50-60 хвилин. Дістати з духовки, перевернути догори дном і залишити сирник у такому положенні, для того, щоб він вийшов рівним. Повністю охолодити й лише потім витягнути з форми.
Полити гарячою глазур'ю. Для глазурі: всі інгредієнти змішати в каструлі й на маленькому вогні варити до однорідного стану, постійно помішуючи.


Дати настоятися в холодильнику (краще на ніч). Зранку нарізати за допомогою мокрого ножа порційними шматочками й подати до сніданку.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: обов’язково наберіться терпіння і витримайте сирник ніч у холодильнику. Цей смаколик наступного дня стає лише смачнішим, а його структура чарівним чином змінюється та стає ніби досконалішою.


 

солодка випічка, десерт, галицька кухня, львівський сирник, страви з сиру, чорниця, шоколадна помадка

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Болгарський яблучний пиріг без масла та яєць
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1166
Дуже ніжна, по-справжньому домашня випічка, яка готується з мінімального набору інгредієнтів.
Різдвяний шоколадно-апельсиновий кекс
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 947
Оксамитовий, соковитий м'якуш, у якому гармонійно поєдналися шоколад та апельсин. Додайте сюди ароматні цукати й сухофрукти, нотки кориці та імбиру… І все це в обрамленні смачнючої шоколадно-апельсинової глазурі!
Капкейки «Червоний оксамит» – ідеальний десерт до Дня Святого Валентина
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 395
Капкейк – це найніжніше та найпухкіше тісто в категорії десертів. А найкращий у світі капкейк – це «Червоний оксамит»!
Пісний новорічний кекс із цукатами, насінням льону та соняшника
солодка випічка, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1098
Випічка чудова! Навіть не очікувала, що настільки смачно вийде! За запахом взагалі схоже на здобну булочку.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: